Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[KEYLOGGER] jak sprawdzić czy mój komputer ma keyloggera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up Niektóre keyloggery są proste których się da wykryć, inne są lepsze które się dobrze maskują

@topic

Jaki masz System?

Jeśli Windows 7 to wejdz:

Menadzer Zadań -> Wydajność -> Monitor zasobów -> Procesy o aktywności sieciowej -> I naciśnij na "Wysyłanie (B/s)" Wtedy pokaże Ci się od procesu który wysyła najwięcej B. Poszukaj takiego ktory ma dużo Wysyłania a mało Odbierania, sprawdz czy proces jest od strony Użytkownika i czy jest ''podejrzany' wtedy wbij mu na chate (do folderu) i looknij co tam ma ciekawego :)

Sposób moim zdaniem efektywny jeśli ktoś lubi łapać na własną rękę wirusy które są Online ;)

Opublikowano

Kup płatnego antivirusa Nortona i masz pewnośc że nie masz keyloger

Lub darmowy antivirus typu Avast

Było też takie polecenie do cmd ale dokładnie ci powiedziec jakie nie mogę

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

@2up U mnie nie ma takiego czegoś jak Wysyłanie B/s

@edit znalazłem...

Opublikowano

Sprawdzasz czy nic ci nie wysyła danych na zewnątrz twojego komputera, to po pierwsze, gdzieś jest poradnik o tym, pogmeraj

A jak się okaże że masz i antywirus nie pomaga to wyłączasz go i odpalasz ComboFixa.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Łoo u mnie jest plik ekrn.exe 26tyś wysyłanie a 3tyś odbieranie to znaczy ze mam keyloggera? :D

Jak sprawdzić folder gdzie on sie zajduje? Mam Win Viste.

Antyvirus mi nic nie wykrywa. Mam ESET NOD32

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/803835-tut-sprawd-czy-nie-masz-keyloggera/

tak trudno sprawdzić w dziale komputer-> poradniki wszystko tam prawie znajdziesz proszę bardzo to prosty sposób czy ktoś ci się nie wpier**lił na kompa

hahahahha xDD ten poradnik jest taki chujowy jak jego on sam xDDDDDDD

trudno przeskanować system antywirusem? polecam Dr web cure it.

Opublikowano

ComboFix nie jest zabawką i nie powinno się go używać (bez wyraźnych zaleceń!).

Temat o keyloggerach wzbudzi spore zainteresowanie więc namnożą się głupie pomysły :P

Jak chcesz jakieś pro-elo-1337 programy instalować sciągnij system explorer, posiada on opcje sprawdzenia opini i bezpieczeństwa procesu. Analogicznie możesz podejrzane nazwy procesów wklepywać w google i będzie milion tematów jak ten. Kiedyś natknąłem się na coś w stylu:

Cześć, w menadżerze zadań zobaczyłem dużą ilość procesów "svchost.exe", podejrzewam że to jakiś zaawansowany keyloger czychajacy na moje klocki z "majnkrafta". Wykonałem logi OTL, combo fix oraz skany 40 antywirusami (nazwy miałem z virustotal). Wszelkie skany w załączniku. Pomóżcie proszę.

...

no może trochę koloryzuje, ale przekaz jest jasny :P

Jak jednak jest tak strasznie wrzuć screeny wszystkich procesów z menadżera zadań sprawdzimy czy jest tam coś strasznego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...