Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS-y po dzisiejszych lagach na EUNE

Shress

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po dzisiejszych lagach na EUNE i EUW (źródło how2win.pl) Mam problem z FPS-ami. Mam dość dobrego kompa zawsze było stałe 60 FPS na największych detalach. gdy dziś wbiłem do gry rano jeszcze wszystko jako tako chodziło, lecz gdy pozniej wbilem juz zaczęły sie problemy (m. in stały ping 130 i skoki fps-ów od 25 do 90), Tak więc chciałbym sie dowiedziec, czy te lagi są spowodawne tymi lagami na serweraxh czy raczej cos sie stalo z moim sprzętem>?
@edit jezeli chodzi o ping to porawill sie, gorzej z fpsami

@edit2

Problem rozwiązałem, gdy ktoś ma takie problemy wystarczy usunąć proces stij.exe. Całą wina leżała po stronie tego procesu, aby go całkowicie usunąc z komputera polecam AdvCleaner.

Opublikowano

Wątpie, żeby to była wina twojego sprzętu, bo jeśli było dobrze a nic nie zmieniłeś to nadal powinno być dobrze. Odczekaj jeszcze trochę czasu i porównaj wyniki pingu.

Opublikowano

Skoro miałeś 60fpsów stałe musiałeś mieć włączoną opcje Vsync w opcjach grafiki. Może przypadkiem ją wyłączyłeś i dlatego, ponieważ nie możliwe że masz więcej fpsów (tj. 90), gdy twój monitor ma odświeżanie max 60/s.

Co do pingu mogą być nadal problemy z serwerami trzeba zaczekać.

Opublikowano

Ja miałem raz takie coś, że stały ping 112-113, zawsze przy ściąganiu dało się grać, ale nic nie ściągałem ping jak pisałem 113 nie dało się ruszyć, duże lagi, Fpsy mi spadły o 20. Jeżeli nigdy tak nie miałeś, to nie sprzęt - O to się nie martw. To już chodzi lekko o gre, czasami coś się dzieje z plikami i są takie efekty. Nic na to nie poradzimy,

Spróbuj naprawić lola. Może to coś pomoże, mi właśnie to pomogło.

Opublikowano

Hmm sam o tym pomyslalem ale VSYNC mialem zawsze włączoną. :>

Miałeś zawsze włączoną, czyli teraz również jest włączona w ustawieniach lola ?

Nie zmieniałeś jakiś ustawień w karcie graficznej dotyczących synchronizacji pionowej ?

Skoki fpsów nie mogą być spowodowane pingiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...