Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak przypisać więcej ram do Minecraft'a ? 1.6.1 !

Kapitan Ares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż w tym nowym launcherze jest podobno takie coś jak przypisanie więcej pamięci ram do Minecraft'a.

Tylko tu pada pytanie jak to wykonać, na poprzednich wersjach minecraft'a nie działało mi przypisywanie większej ilości pamięci Ram.

Proszę o pomoc (szybką odpowiedź).

Pozdrawiam.

Opublikowano

@up nie o to pyta kolega
@top jak masz orginal to w Minecraf Launcher dajesz "edite profile" zaznaczasz "JVM argument" i wpisujesz np "-Xmx2G" co oznacza 2GB

1331337770-U247153.gif

Opublikowano

Mam premium.

@UP Właśnie takie coś mi nie działa.

@EDIT Wtedy jak tak robie pisze: Error: Could not create the Java Virtual Machine.

Errror: A fatal exception has occured. Program will exit.

Opublikowano

Odpalasz Luncher Minecraft.exe. ~~> czekasz aż Ci sie cały Luncher załaduje itp ~~> Tworzysz nowy profil klikajac na ` New Profile` ~~> Wyskoczyło Ci okienko w którym widoczne są opcje m.in. Nazwa profilu czy ścieżka dostepu ~~> na samym dole okienka jest linijka ` JVM Arguments` zaznaczamy ją ~~> udostepniło nam to do edytowania tej linijki ` -Xmx1G` ( akurat w moim przypadku jest 1G) ~~> w miejsce cyferki wpisujemy ilosc Gb Ram która chcemy dopisac do minecrafta.

UWAGA!!
Ilosc ram nie może byc taka sama jak ilosc podpietych kości pamieci ram do Komputera !

Mam nadzieje że pomogłem : )

Opublikowano

Odpalasz Luncher Minecraft.exe. ~~> czekasz aż Ci sie cały Luncher załaduje itp ~~> Tworzysz nowy profil klikajac na ` New Profile` ~~> Wyskoczyło Ci okienko w którym widoczne są opcje m.in. Nazwa profilu czy ścieżka dostepu ~~> na samym dole okienka jest linijka ` JVM Arguments` zaznaczamy ją ~~> udostepniło nam to do edytowania tej linijki ` -Xmx1G` ( akurat w moim przypadku jest 1G) ~~> w miejsce cyferki wpisujemy ilosc Gb Ram która chcemy dopisac do minecrafta.

UWAGA!!

Ilosc ram nie może byc taka sama jak ilosc podpietych kości pamieci ram do Komputera !

Mam nadzieje że pomogłem : )

Nie pomogłeś.. już mówiłem zobacz @UP.

Opublikowano

Edytujesz profil, w argumentach zmieniasz 1G na 15G i masz 15GB na minecrafta przeznaczone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...