Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Livebox, wifi!

Vesperianin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie.

Mam bardzo dziwny problem.

Posiadam internet dostawcy TP tzw. NEOstrade :|

poprzez Livebox'a oferta 12Mb/s.

Problem wygląda następująco, Livebox jest umieszczony w miejscu w którym nie dojdę kablem, więc porady w formie " to podłącz kabel i już "

Odpadają.

Przejdę do sedna, posiadam ów internet od mniej więcej 2 lat, przez cały czas było okey, od czasu do czasu zrywał połączenie ale nie było co narzekać.

Przez cały ten okres, korzystałem z livebox'a poprzez połączenie WI-FI przez wlan usb sagem dołączonego do liivebox'a.

Wszystko było okey, prędkość ściągania dochodziła niemalże do 1mb/s , pingi stabilne mniej więcej 30-40ms.

Jednak dwa tygodnie temu zmieniłem parę podzespołów w komputerze, później, format, nowy system itede, itepe.

Przedwczoraj skończyłem mozolną walkę z komputerem, wszystko wydawało się być w porządku.

Jednak połączenie z internetem mnie nie pokoi.

Pingi mam potężne, niestabilne, skaczą od 60 - 1500ms, transfer download'u nie przekracza 200Kb/s

Zasięg i jego moc wydaje się taka sama, niemniej jednak coś jest nie tak.

I tutaj proszę was o pomoc. Co może być przyczyną takiego upadku?

Dodam tylko iż na komputerze, podłączonym bezpośrednio do livebox'a nie ma żadnych problemów.

Mój komputer podczas testu miał wyłączone praktyczne wszystkie funkcje i programy które mogły by zwiększać ping.

W teście wychodziło jak mówiłem 30 - 60 - 1500ms.

Wyłączyłem autowykrywanie sieci wifi, co spowodowało stałe połączenie bez przerw.

Wyłączyłem auto aktualizacje.

Wszelkie przyśpieszacze oraz cleanery sieci, nie pomogły.

Powinno być jak przed modernizacją komputera, perfecto, a tu jednak wielki błąd.

Podzespoły nie gryzą się ze sobą, wszystko działa sprawnie, płynnie i stabilnie.

Cała ta sytuacja nie jest spowodowana podzespołami.

Pozdrawiam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...