Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Klasy w NW

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam zacząć grać w NW i chciałabym zapytać jakie klasy żeńskie są godne uwagi? Bardziej interesują mnie postacie magiczne, czary, debuffy, zaklęcia itp. :) I jeszcze jedno. Są tutaj jakieś specjalizacje (coś podobnego do Runes of Magic)?

Opublikowano

Ludzie - Oddany Kapłan, Zbrojny Strażnik, Specjalista w broni dwuręcznej, Łotrzyk Oszust, Manipulujący Czarodziej

Drowy - Łotrzyk Oszust

Elfy ( Leśne Elfy ) - Manipulujący Czarodziej, Oddany Kapłan

Pół elfy - Oddany Kapłan, Manipulujący Czarodziej

Krasnoludy - Zbrojny Strażnik

Niziołki - Łotrzyk Oszust

Pół-orkowie - Specjalista w broni dwuręcznej, Łotrzyk Oszust

Diabelstwa - Manipulujący Czarodziej, Oddany Kapłan

Do każdej z tej rasy/klasy jest żeńska postać o ile sie nie mylę, ew. do niektórych może brakować żeńskiej, ale do większości jest. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Kapłankę lub Czarodziejkę mogę polecić, są to dwie klasy magiczne. Kapłanka jest klasą leczącą, ma wiele buffów, obrażenia dobre, jeśli lubisz leczyć ta klasa będzie dla ciebie. Czarodziej jest typowym DPS'em zadający duże obrażenia na dystans, jeśli lubisz taką klasę będzie ona dla ciebie ;) Jeśli chodzi o specjalizację możesz bardziej rozwinąć o co ci dokładnie chodzi? Tutaj masz poradnik ,który zapozna cię z klasami http://www.mpcforum.pl/topic/979448-tut-klasy-i-rasy-w-neverwinter/

Opublikowano

Chodzi o to, że np. po uzyskaniu jakiegoś poziomu wybieramy klasę dodatkową/podklasę naszej postaci. ;) No nie wiem, np. kapłanka i jakieś możliwości rozwoju itp. :)

Opublikowano

Chodzi o to, że np. po uzyskaniu jakiegoś poziomu wybieramy klasę dodatkową/podklasę naszej postaci. ;) No nie wiem, np. kapłanka i jakieś możliwości rozwoju itp. :)

Nie ma takiego czegoś, po rozdaniu feats czyli na wzór podam ci np. 2% więcej szybkości i siły po użyciu skilla xxx. Po rozdaniu wszystkich featsów można wybrać trzy drogi rozwoju kontynuując rozdawanie featsów, każde drzewko wiąże się z innymi bonusami. Przykładowe jest drzewko dla GWF ,które będzie przystosowane do zadawania dużych obrażeń oraz szybkośći poruszania się w zamian za niecelne trafienia itd.

Opublikowano

Elf i człowiek najbardziej uroczę na pewno oczarują cię swoją urodą ;) .

Po przetestowaniu wszystkich klas powiem ci że najlepsza jest Cleric czyli po po prostu Kapłan :

A rasę wybrałem Elf.

+

- sam się leczy do 20 lvl użyłem 2x pota tylko

- Duży dmg i trzymanie wrogów na odległość

- zapotrzebowanie do pt bez kapłana dungów nie robią

- śmiesznie łatwy exp

-

- nie wiem sam jakie ma minusy :P ani razu nim nie padłem wiec papierowy nie jest , a spokojnie całe spoty brałem i na dungach jak najwięcej dmg zadaje i otrzymuje :) .

emo2kopials4.png

"Masz prawo wyboru miejsca, w którym będziesz robił, co Ci każą."

Opublikowano

Nie ma takiego czegoś, po rozdaniu feats czyli na wzór podam ci np. 2% więcej szybkości i siły po użyciu skilla xxx. Po rozdaniu wszystkich featsów można wybrać trzy drogi rozwoju kontynuując rozdawanie featsów, każde drzewko wiąże się z innymi bonusami. Przykładowe jest drzewko dla GWF ,które będzie przystosowane do zadawania dużych obrażeń oraz szybkośći poruszania się w zamian za niecelne trafienia itd.

Błąd. Jest możliwość, ale z powodu braku wyboru musisz podążać jako boska wyrocznia w przypadku kapłana... Bodajże możliwość wyboru jest na 30 lvl.

Opublikowano

Błąd. Jest możliwość, ale z powodu braku wyboru musisz podążać jako boska wyrocznia w przypadku kapłana... Bodajże możliwość wyboru jest na 30 lvl.

A to przepraszam za błąd ;) jedynie kapłan ma takie coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...