Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Neverwinter] Co to są towarzysze i do czego służą

Venti.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Neverwinter istnieją tzw. towarzysze, którzy służą nam i są sterowani przez komputer. Każdy ma inne umiejętności oraz rolę. Gracz może mieć ich aż pięć ,ale tylko jeden może być aktywny. Aby zdobyć towarzysza możemy wykonać odpowiednią misję na 16 levelu od Sierżanta Knoxa lub zakupić za złoto w Wielkim Magazynie.

8ed9bd44.jpg

Kompanów dzieli się na:

Kontroler - mag z czarami crowd control

Obrońca - tank

Napastnik - zadający duże obrażenia naszym przeciwnikom

Kapłan - leczy wszystkich

Non Combat - nie wpływający na walkę natomiast poprawia statystyki naszej postaci

Kompanów można przywoływać w instancjach, mieście, na wszelkich mapach. W PvP nie można ich przywoływać. Po śmierci kompana może on zostać podniesiony poprzez interakcję klawiszem F i nadal będzie przy nas walczył. Naszych kompanów można nie tylko kupić za złoto ,ale również za Astralne Diamenty, Ardent Coins, Seale, Glory itd.

Interfejs Kompana

9ee0d939.png

1 - poziom doświadczenia naszego kompana, 30 poziom naszego kompana odpowiada 60 poziomowi naszej postaci. Maksymalny poziom dla tego kompana wynosi 15. Wartość ta zmienia się w zależności jakiego kompana posiadamy.

Biały - max. poziom 15

Zielony - max. poziom 20

Niebieski - max. poziom 25

Fioletowy - max. poziom 30

2 - slot na kamienie runiczne, które są odpowiednikiem enchantów dla kompana.

3 - sloty na wyposażenie naszego kompana, kolejne odblokowują się na odpowiednim wyższym poziomie.

4 - pasek kompana ,który pokazuje ilość zdobytego doświadczenia ,które zdobywamy przez walkę naszego kompana. Co ważne, pasek postępu można najpierw naładować do dużo wyższego poziomu np. kompan 2 poziomu może zdobyć doświadczenie potrzebne do wskoczenia na 6 poziom, a dopiero później wysłać go na trening. Szkolenie kompana trwa określoną ilość czasu. Im wyższy poziom, tym dłużej będzie trwać trening oraz za każdym razem większym poziomem coraz większa ilość AD do zapłacenia za trening.

5 - umiejętności kompana.

6 - slot, w którym przechowuje się kompanów.

7 - na odpowiednim poziomie doświadczenia czyli 10, 20 i 30 nasz kompan dostanie nowe kostiumy

Opublikowano

O właśnie tylko czekałem kiedy dodasz ten tut xD, a mam oczywiście pytanie czy jak mam 1 towarzysza to np 2 dostane także za darmo ?

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

O właśnie tylko czekałem kiedy dodasz ten tut xD, a mam oczywiście pytanie czy jak mam 1 towarzysza to np 2 dostane także za darmo ?

Za każdego z osobna musisz zapłacić oprócz misji jednej misji. W Magazynie podstawowi kosztują 2g.

Już jest taki poradnik, jednakże twój wykonany bardziej estetycznie i jest lepiej rozbudowany.

Link do innego

Właśnie po opublikowaniu go zauważyłem podobny tut, po za tym wszystko sam napisałem :)

Opublikowano

A można kupić kompana na 1 lvl ?

Na 1 poziomie nie masz możliwosći jak kupić. Na 15 poziomie dostaniesz misję na darmowego towarzysza.

Opublikowano

Dobre, bo będę mieć z kim walczyć teraz i będzie łatwiej oczywiście :D Fajnie też, że towarzysz też ma level własny i to jest ok.

1373794396-U336505.png

Opublikowano

Mam pytanie, mam już towarzysza 15lvl i co zrobić aby wbić mu większy. Jest taka możliwość? Mam Kapłana jako towarzysza.

Opublikowano

Mam pytanie, mam już towarzysza 15lvl i co zrobić aby wbić mu większy. Jest taka możliwość? Mam Kapłana jako towarzysza.

Twój towarzysz nie może mieć większego levela, gdyż jest to podstawowy towarzysz i może mieć max. 15 poziom.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Neverwinter] Co to są towarzysze i do czego służą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...