Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zalany smartfon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalałem ok. godzinke temu sony xperia j . Wywalił mi się na podłoge z wysokości ok . 2 m, a na niego trochę cisowianki .... Telefon działa normalnie, ale trochę muli . Czy to jest wynik zalania ? zaraz po zalaniu jak włączyłem aparat to nie chciał działać, pisało, że nie dostępny . Później działał normalnie. Chce go wsadzić do ryżu firmy edo , ale boję się , że ryż mu gdzieś powłazi. Sorry za gramatyke i interpunkcję, pisze na szybko w nerwach.

21515.jpg

Opublikowano

Wywalił mi się na podłoge z wysokości ok . 2 m, a na niego trochę cisowianki

I tak dobrze,że działa po takich przejściach.Wyjmij baterię,i nie włączaj przed dokładnym wysuszeniem.

Opublikowano

A jak telefon spadł mi na dywan ( a jak wiadomo dywan nie jest zazwyczaj pierwszej czystości) i pod folie na ekranie wdarło się troche kłaków to mogę ją ściągnąć a potem przykleić?

21515.jpg

Opublikowano

Teraz to Ci już raczej nic nie da, że go porządnie wysuszysz. Trzeba było go nie odpalać wcale.

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Będziesz musiał wymienić folię na nową. A po pewnym czasie sądzę, że się popsuje telefon, bo w środku po pewnym czasie zacznie rdzewieć. Ostatnio po kilku latach otworzyłem telefon, a na płycie głównej pełno rdzy i coś się z niego wylało (jakiś smar czy cuś)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ehhh . No i chuja mu zrobie. Telefon za 600 złotych to i tak nie dużo .

Btw. Nie wylałem na niego w choj wody, miał na wyswietlaczu moze jedną duża krople . Wytrzepałem z niego wode- chyba przezyje póltora roku..

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...