Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chcę założyć serwer mc. nie takie gó*no tylko porządny serwer ze sklepem stroną internetową itp. Serwer ten był by FB z możliwością rozbudowy.

I tu pytanie do was czy takie coś ma szanse "zaistnieć". Dajcie mi jakieś porady.

z góry dzięki za odpowiedzi

<iframe src="http://surf.fenka.pl/fenko.php?id=2686" width="500" height="78" frameborder="0"></iframe>

Opublikowano

Wszystko ma szansę zainstnieć. Teraz jest faktycznie o wiele trudniej niż kiedyś ale zawsze zbierzesz tę małą społeczność 'vipów' xD.

Zapraszam do działu miecraft.

Opublikowano

Teraz jest naprawdę ciężko. Wiem to po sobie. Mój serwer jest w sieci od około 5 miesięcy i mam tylko 30 stałych graczy. Do tego mam stronę www o tematyce serwera, sms shop itp jednak bardzo ciężko jest się przebić. Zawsze możesz próbować. Jeśli chodzi o zarobek na serwerze to licz się z tym, że przez pierwsze kilka miesięcy będziesz dokładał do interesu. Potem jak ci się uda to ruszysz a jak nie to zamkniesz wszystko. Strona + serwer na dobrym dedyku na nie dużą ilość slotów - około 50 wyniesie cię jakieś 70zł za serwer + około 200zł za stronę na rok.

Opublikowano

Może wypalić jeśli dobrze zreklamujesz i vip,svip będą mieli np zelazną zbroje na start oraz że można np exp kupić na sms . Najlepiej kup porządny server na np Craftserve

Opublikowano

Najlepiej to łączyć kilka typów: FB, Sky Block, Frakcje. Każdy na innym świecie ale wtedy maszyna musi być już naprawdę dobra.

Opublikowano

Podstawowe typy serwerów (freebuild, survival, skyblock) niestety nie mają w oczach graczy tak dużego zainteresowania jak kiedyś. Możesz sobie po prostu odpuścić jeżeli masz zamiar tworzyć kolejny taki serwer. Na początku musisz mieć pomysł na serwer, środki do prowadzenia serwera (opłata maszyny, reklama, strona www, developerzy). Przez kilka miesięcy wydasz na taki serwer w granicach 6-10 tyś, a potem to już czysty zysk.

Kliknij tutaj, bo Cie zjem.

sopherlandia@gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...