Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Fiddlestick jungle

jambojet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co powiecie o jungli fiddlestickiem? Oplaca sie go brac do jungli?

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

Nie nadaje sie do niczego, zawsze tak uważałem, w jungli jest zależny od blue, counterjungle kontruje go tak jak zadnego innego junglera, a na inne linie sie nie nadaje, latwo uciec z jego draina i juz gowno zrobi. Ulti ma mocne do TF ale lepiej wziac np taka Morgane lub Katarine, mocne jak chuj postacie a efekt podobny.

A Fiddlem w ogóle gankować się nie da, jungler musi być mobilny a Fiddle to totalne gówno do wszystkiego.

Opublikowano

Nie gówno, bo sprawdza się jako supp ;) Wyciszenie z E, przestraszenie z Q :)

cualquiera que me pueda ganar en la carretera

Opublikowano

jeden z najgorszych junglerów obecnie w grze,jedyny plus tej postaci to nieprzyjemny fear mimo to ma bardzo słabe early i prawie każdy jungler go kontruje,brak dashu podczas ganków ukazuje jego up w tej roli.Po za tym late game jest uzależniony od przeciwników.Ta postać obecnie jest niegrywalna.

Opublikowano

Jungla bardzo szybka, blue z pullem na full HP smiteless w niecałe 8sekund, jeżeli masz blue to błyskawiczna jungla na full HP, a co do ganków....

Zanim podejdziesz żeby dać fear gość ucieknie, puścisz drain, ucieknie, silence nic nie da, ucieknie.

Ultimate jak dla mnie mocne, ale tyko na trap, jak ktoś widzi że ultujesz to ucieknie i nie dogonisz za chiny ;)

Kupiłem na wyprzedaży fiddla Bandito, chętnie bym odsprzedał... postać fajna do czyszczenia jungli ale wdg mnie do niczego innego się nie nada, są tańsze i o wiele lepsze postacie ;)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

lol, useless jungle? brąz czy normale?

wchodzi na linię i wybija każdego, na bocie robi double, counter gankuje też robiąc double.

na midzie w ~4 minucie zabija wrogiego AP ze względu na feara, silence i ogromny dmg.

jeżeli na midzie mamy AD, a na topie tanka, to fiddle będzie idealny dla teamu, m.in. dlatego, że ma aoe silence oraz aoe ult, które zadaje 999999 obrażeń.

na aktualną metę fiddle jest bdb. pickiem pod junglę (mowa rzecz jasna o ad mid mecie).

Opublikowano

Imo jest średni. Sustain, fear jest ok, minusem jest że nie zrobi dużego dmg na gangu (ptaszek to loteria odbije sie raz lub kilka) Jak łapniesz wysysaniem to może coś ugrasz. Zdecydowanie lepszy jest 1v1, ciągłe wysysanie, fear i obniżenie mra z pasywki.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

sustain w jungli niemilosiermy, sporo dmg, papier, ganki w miare, dobry jezeli potrzebujemy magic dmg w teamie.

@up

nie umiesz nim grac

Czy ja powiedziałem że gram nim jako supp?! Wystarczyło oglądać w sobotę LCS, jakoś MYM pickował go na supp i nikt nie hejcił ... ale nie bo Ty wiesz najlepiej ... -,- Sam nim tak nie grałeś, a gadasz.... Nie powiedziałem, że nie sprawdza się na innych line, bo sprawdza się. i jest chyba jednym z najlepszych champów na ARAM'a ....

cualquiera que me pueda ganar en la carretera

Opublikowano

Ja pierdole co to za dyskusja.. Oglądałem kiedyś streamera który wybił się do diament 1 grając tylko fiddlem i shaco. Gra fiddlem wymaga dużego skilla, musisz wiedziec w którym momencie użyć swojego ulta. Dodatkowo ganki po 6 są wyjątkowo mocne jeśli potrafisz dobrze się wypozycjonować i zrobić combo ult + flash. Nie rozumiem po chuj się wypowiadacie o tym championie jak może zagraliście nim ze 2 gry na normalach. Żałosne .

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Czy ja powiedziałem że gram nim jako supp?! Wystarczyło oglądać w sobotę LCS, jakoś MYM pickował go na supp i nikt nie hejcił ... ale nie bo Ty wiesz najlepiej ... -,- Sam nim tak nie grałeś, a gadasz.... Nie powiedziałem, że nie sprawdza się na innych line, bo sprawdza się. i jest chyba jednym z najlepszych champów na ARAM'a ....

xD nie chodziło mi o ciebie :D Napisałes post przed tym jak wysłałem i tak wyszło ;d Chodziło mi o tego gościa co jechał po fidlu xD tego nad tobą.

Ja pierdole co to za dyskusja.. Oglądałem kiedyś streamera który wybił się do diament 1 grając tylko fiddlem i shaco. Gra fiddlem wymaga dużego skilla, musisz wiedziec w którym momencie użyć swojego ulta. Dodatkowo ganki po 6 są wyjątkowo mocne jeśli potrafisz dobrze się wypozycjonować i zrobić combo ult + flash. Nie rozumiem po chuj się wypowiadacie o tym championie jak może zagraliście nim ze 2 gry na normalach. Żałosne .

Tak, fiddle jest jednym z najtrudniejszych junglerów w mojej opini, ma dmg ale trzeba dobrze umieć się pozycjonować i budować bo jesteśmy papierkiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...