Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Które słuchawki wybrać?

WeyMontS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Thermaltake Tt eSPORT Shock DTS czy Creative Draco HS-850?

Creative są tańsze, wiem, lecz mam już złe wspomnienia z jednym produktem tej firmy, też słuchawkami (Fatal1ty Gaming HS-800) i wolałbym więcej nie ryzykować. Możecie mi też doradzić inne słuchawki w tym przedziale cenowym. Słuchawki do gier.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

shure srh240

CAL

koss ur40

hd201

Wszystkie są opłacalne, kup te na które Cię stać, i podaj jeszcze info o karcie dźwiękowej.

Opublikowano

Creative Darco, w sumie, za taką cenę można inne rzeczy kupić, widziałem je, nawet korzystałem przez kilka chwil, miałem taki sam problem, ze słuchawkami, wielki dylemat. Ostatnio miałem Cretive Fatal1ty, nie przepadałem za nimi, ale za 70 zł na allegro bez przesyłki, lepszy rydz niż nic.

Aktalnie polecam: Steelseries 5h Spectrum, Ozone Rage ST(Aktualnie używam), ozone - Słuchawki otwarte, z jedno kierunkowym mikrofonem(Coś takiego, nie jestem pewnien), Wygodne, bardzo fajnie układają się na moim pustym ubie, zapłaciłem za nie, 150 zł z kurierem, same słuchawki około 130, nie słychać szumów w mikrofonie, jeden problem, słychać wszystko na zewnątrz to co słuchać w słuchawkach kabel mają dość mocny, nie testowałem jeszcze jakiegoś zrywania, nie pora na to, krótko je mam. Ale jak pisałem, wydaje się dość solidny. Trochę ciche słuchawki, to mogę jeszcze dodać, ale w nausznikach wszystko ładnie słychać. Albo coś z droższych: Steelseries Siberia v2 Albo Ozone rage 7xh.

//Edit:

Wszystkie wybrałem ze względu na firmę, brat ma Steelseries 4h trzymają mu już 3 lata bez uszkodzeń a dużo przeszły, ozone mam około 1 miecha.

Opublikowano

Te Thermaltake'i chyba sobie podaruję - zbyt dużo negatywnych opinii o gąbce grzejącej głowę.

Teraz zastanawiam się także nad Creative SoundBlaster Tactic3D Sigma lub Alpha. Czy dźwięk w nich jakoś się różni? Słyszałem że Sigma jest wytrzymalsza. Mi akurat najczęściej padał kabel albo membrana. Czy w Sigmie jest mocniejszy kabel, lepsze użyte komponenty lub dźwięk czy różnią się tylko tym, że Sigma ma metalowe części? Trochę poszperałem i zainteresowały mnie także słuchawki Plantronics GameCom 780 - może ktoś z tutaj obecnych ich używał?

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Plantronics GameCom 780 - słaba jakość dźwięku, są na usb i ... 7.1 w słuchawkach rly ?

Podałem ci lepsze propozycję jakie słuchawki mógłbyś kupić a jeśli ci one nie odpowiadają to mógłbyś napisać do czego one mają być i jaką masz kartę dźwiękową, no chyba, że wiesz lepiej ale w tkaim razie po co ten temat ?

btw. nie kupuje się słuchawek 'gaming'

Opublikowano

Najbardziej z tych które wymieniłeś odpowiadają mi CAL, ale mają zbyt krótki kabel, dlatego szukam innych. ;)

Ponawiam pytanie o różnice w dźwięku i wykonaniu między Sigmą a Alphą.

Opublikowano

A co za problem wymienić kabel? Nawet zaleca się wymieniać kabel bo jest lepszy dźwięk wtedy(jak napisać jaki kabel i jaki minijack to pisz),

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...