Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania]Różne pytania o LoL'u

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do Was kilka pytan o LoL'u.

1. Skad pro gracze wiedza co kupować na postaci na której nigdy nie grali ? - korzystaja z gotowych buildów czy sa tak pro ze po prostu decyduja ap/ad i kupuja itemy na to co wybrali ?

2. Lepiej używać gotowych buildow czy własne ? ( mam 11 level i jak robie własne to kupuje rekomendowane ;P )

3. Co to passive i sustain ?

4. Jak wybrać pomiedzy buildem postaci AP czy AD ? - z tego co wiem to kazda postać sie da zrobić pod wszystko, nawet Ashe pod tanka z tego co słyszałem ;> - ale chodzi mi o np Garena, ma 3 skille ofensywne i jeden wspomagajacy a ludzie go buduja pod AD - zależy to też od tego czy postać jest meele czy ranged ?

To all :D

Opublikowano

1. To zależy, jeśli to jest np powiedzmy Graves, no to leci na typowego adc.

2. Rekomendowane nie zawsze są dobre - powiedzmy np że "lepszy" będzie yi ap, a tego w polecanych nie ma. A co do gotowców, nie są złe.

3. Passive - pasywna umiejętność postaci

Sustain - skille, pasywy pozwalające na zostanie na linii dość długo (np energia, postacie bez many, heal ze skilla itp)

4. To już zależy od postaci. Np garena nie zrobisz pod ap ani dariusa, a ashe pod tanka jest właściwie niczym.

Opublikowano

1.
"Pro gracze" widzą jakie postać ma statystyki, skille i wybierają odpowiednie itemy.
2.
Możesz szukać jakiś buildów wysoko ocenianych przez innych i ich używać, nikt ci nie broni, a i nauczysz się jakie itemy przeważnie się bierze.
3.
Passive - umiejętność postaci której nie możesz używać, działa automatycznie (niektóre można włączać i wyłączać)

Sustain - leczenie, regeneracja, coś co pozwala długo siedzieć na linii, nie musisz szybko wracać do bazy.
4.
Zależnie od postaci, niektóre są hybrydowe, inne tylko ad, tylko ap, bądź można kombinować miedzy ad/ap (Master Yi).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...