Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ramka misji

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1372614390-U247153.png1372614496-U247153.png

1372614514-U247153.png

Mam dla userów mpc forum ramkę, która może służyć np do wyświetlania treści questów. Oczywiście, kreatywni mogą użyć jej do czegoś innego ;-)
DL zawiera 2 pliki TGA oraz 1 plik PSD.
;-)
Pozdrawiam.

http://speedy.sh/xnF2q/quest.rar
https://www.virustotal.com/pl/file/08ac70a26c52e6212b150286610b4ce2869d071e00ed9d735e6aad422624f320/analysis/1372615143/

Opublikowano

Ładne, ale jak dla mnie nie pasuje zbytnio do Metin2, jakby to było trochę przeźroczyste to od razu wyszło by to na lepsze ;D

Takie jest moje zdanie ;P

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Taki protip ode mnie dla osób, które chcą tego użyć.

Przeglądając questy z serwerów Reinor jak i Nexanity, zauważyłem, że w każdym quescie ustawiali setbgimage. Prościej, szybciej będzie do funkcji say_title w questlibie dopisać ten setbgimage. Wtedy każdy quest z say_title bedzie miał nową ramkę. ;)

@up

Pro Team Nexanity wszędzie pisał setbgimage? NIEMOŻLIWE NIE WIERZĘ :D

ps. genialny sposób :P

@topic

No Wredna rozkręcasz się - bardzo ładne :)

Opublikowano

Taki protip ode mnie dla osób, które chcą tego użyć.

Przeglądając questy z serwerów Reinor jak i Nexanity, zauważyłem, że w każdym quescie ustawiali setbgimage. Prościej, szybciej będzie do funkcji say_title w questlibie dopisać ten setbgimage. Wtedy każdy quest z say_title bedzie miał nową ramkę. ;)

A jeśli nie używamy do questa reward/title? :( Wtedy można przerobić questdialog następująco:

http://wklej.to/Tktmn

95495145614730418249.png

Opublikowano

Jest psd,rozumiem że mogę lekko wyedytować tzn dodać na boku lub gdzieś nazwę serwera? ;]

Jasne.

Możecie dodać logo serwera, pozmieniać kolorystykę, ważne, by nikomu nie przyszło do głowy, by umieszczać gdzieś tam copyright :>

Opublikowano

Co raz to więcej rzeczy wrzucasz w tym dziale, i jest to na pewno na plus. Ciągle podobna kolorystyka, ale po wrzuceniu tego na serwer, raczej odbiegałoby od ogólnego interfejsu gry. Świetna robota, efekt dobry, ale to znowu nie to...

umarł

Opublikowano

kolejna świetna rzecz od Wrednej ;3 będzie więcej twoich prac?;)

fearless :
zaczęcie przygody z nimi : 23 sierpnia 2012
zakończenie przygody z nimi : 6 sierpnia 2013

Pozdrawiam osoby które w gildii są od początku - tylko te osoby tworzą tą gildie

Opublikowano

Jak zwykle Wredna odwala kawał dobrej roboty ;) Twoje prace są na prawdę ekstra! Trzymaj tak dalej! :)

4692787228.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...