Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyszłościowa grafika Asus do gier max 500zł + SLi?

xdpl2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam dobrej asusa grafiki z SLi do 500 zł.

Mój komp

Procek : Intel Core i3 2120 3,3 GHz

Płyta : Asus P8H77-V

Zasilacz : Aerocool Templarius 650W

Ram : Kingson DDR3 1600MHz 2x4GB

Jak potrzebujecie coś jeszcze to piszcie. Limicik jakby co :)

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

Nie wykorzystasz potencjału SLI/CF na tej i3. Za 500zł możesz próbować kupować używkę 7850, bądź 7790.

BTW. Za 500zł to nie jest przyszłościowa karta.

Opublikowano

Procka nie wymienie bo jest kupiony parę dni temu. Moi rodzice nie chcą mi się dokładać do kompa, a jako 14-latek nie mam jak hajsu dużo zarobić. A coś z Nvidia może by było, np, GTX560 Ti?

Edit. GTX560 Ti kosztuje jakieś 950zł ale jest słabszy od HD 7850 :D

ZcWbjGf.png

Opublikowano

No mówiłem, może znajdzie się za mniej niż 500 ale małe na to szanse(jakaś używka). 7850 to też dobry wybór

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Nie bawiłbym się w łącznie kart, zwłaszcza budżetowych (a jak już to SLI, ale pamiętaj o MOBO - musi wspierać minimum x8, x8, na x16 x4 SLI nie wejdzie, a CrossFire na tym nie róB). Upewnij się najpierw, co bierzesz.

Opublikowano

Bo informatyk doradził mi, abym kupił grafikę tej samej firmy co MoBo. Też widzę w tym coś bo mogę wykorzystać DIGI + VRM

ZcWbjGf.png

Opublikowano

No to takiej raczej nie kupisz :) Bo jakoś nie spotkałem jeszcze MOBO AMD albo mobo Nvidii ( jakie stare widziałem ale to zabytki, nwm czy nowe też są)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Procesor graficzny Nvidia, grafika Asusa -.-

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/asus-geforce-gtx660ti-directcu-ii-2gb-ddr5192bit-dvihdmidp-pci-express,34065.html

Tylko pamiętaj - 2 takie na i3 to jest za dużo...

A ten informatyk to pożal się Boże... skąd on taką wiedzę wytrzasnął ? Dobrze, że nie poszedłem na technik informatyk ^.^

Opublikowano

660ti robi w większości grach 7950 i do tego jest teraz w świetnej cenie, jesli możesz dolozyc - swietny wybór :)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Dzięki za logiczne wytłumaczenie. Radeony są słabsze do gier, bo nie mają PhysicX i CUDA, z tego co słyszałem

ZcWbjGf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...