Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informatyk

TyBuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam takie pytanie do tych co się tym interesują i conieco o tym już wiedzą.

Czy opłaca się iść na informatyka?

Czy znajdę wtedy bez problemu pracę dobrze płatną?

Słyszałem,że trzeba bardzo dobrze umieć matematykę.

Czy wystarczy 3 z matmy w gimnazjum?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

No to trochę mnie upewniłeś jak wystarczy dobra 3 w gimnazjum.

Słyszałem też,że trzeba Angielski umieć to też mam 3 :D

Najbardziej lubie grzebać w komputerach składać je itp.

Opublikowano

Witajcie

Mam takie pytanie do tych co się tym interesują i conieco o tym już wiedzą.

Czy opłaca się iść na informatyka?

Czy znajdę wtedy bez problemu pracę dobrze płatną?

Słyszałem,że trzeba bardzo dobrze umieć matematykę.

Czy wystarczy 3 z matmy w gimnazjum?

Opłaca się? Owszem teraz w każdej firmie praktycznie trzeba informatyka. Jeżeli się nie znasz na PHP, C++ lub się nie uczysz zawczasu to ciężko będzie Ci znaleźć dobrą robotę jako informatyk, chyba że pójdziesz bardziej pod grafikę etc. Matematyka wcale taka potrzebna nie jest bo większość obliczeń wykonują za nas programy. A układy szesnastkowe itd będziesz mieć na lekcjach zawodowych. Czy 3 wystarczy? To zależy od szkoły i Ciebie, ucz się na jak najwyższą ocenę.

Opublikowano

Opłaca się? Owszem teraz w każdej firmie praktycznie trzeba informatyka. Jeżeli się nie znasz na PHP, C++ lub się nie uczysz zawczasu to ciężko będzie Ci znaleźć dobrą robotę jako informatyk, chyba że pójdziesz bardziej pod grafikę etc. Matematyka wcale taka potrzebna nie jest bo większość obliczeń wykonują za nas programy. A układy szesnastkowe itd będziesz mieć na lekcjach zawodowych. Czy 3 wystarczy? To zależy od szkoły i Ciebie, ucz się na jak najwyższą ocenę.

Na pewno jak już się na to zdecyduje to będę się uczył php i c++.Też tak myślę,że potrzeba dużo informatyków gdyż praktycznie każda firma już ich musi mieć.

Zawsze można iść do bióra, lub do banku. ^^ znajomy trzepie tam kase ;) za pisanie i drukowanie xD

Jak dla mnie to takie coś to każdy debil może robić.

Opublikowano

Najbardziej opłacalnym informatykiem jest najprawdopodobniej programista, jeżeli nie w ogóle najbardziej opłacalnym zawodem. Reszty jest chyba już za dużo na rynku pracy.

Co do tej matmy, nie jest chyba aż taka konieczna, jednak warto co nieco wiedzieć.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

No to trochę mnie upewniłeś jak wystarczy dobra 3 w gimnazjum.

Słyszałem też,że trzeba Angielski umieć to też mam 3 :D

Najbardziej lubie grzebać w komputerach składać je itp.

kurwa, serwisant to nie informatyk. zrozum.

Opublikowano

W sumie to się opłaca, w czasach obecnych komputer/maszyna etc. jest niezbędna do pracy większości fabryk etc.

Praca może i nie będzie "dobrze płatna" ale żyć za to możesz,jeżeli chodzi o "normalnego informatyka" - bo np. można stworzyć firmę podobną do MicroSoft'u(o ile ci się uda :unsure: ) i masz miliony...

Z matematyką to bym powiedział tak "nie za bardzo", jeżeli chcesz być programistą, bo jeżeli będziesz składał tylko PC to nie musisz jej zbytnio umieć ;)

Z tą 3 to tak nie za bardzo, ale raczej coś takiego powinieneś znaleźć najlepiej jakbyś miał 4-5 z matmy + 5-6 z informatyki xD

Opublikowano

informatyka z serwisem nie ma nic wspólnego !

informatykiem się jest opanowując jerzyki programowania gdzie matematyka jest podstawą i bez niej nie ruszy, sprzętu nawet nie trzeba znać i umieć naprawiać bo złożyć komputer byle dziecko potrafi .

serwis to bardziej szkoła o kierunku elektronika / elektrotechnika niż informatyka

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...