Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Profesionalnego programu do rysowania

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądajac niektore rysunki zwiazane z moja pasją furry postanowilem ze tez rozpoczne swoja przygode z rysowaniem :D Powiem szczerze w rysowaniu na kartce papieru jestem kiepski.Chcialbym sie nauczyc rysowac obrazki na komputerze najlepiej w jakims prostym/profesionalnym programie.Podam na przyklad rysunki ktore chcialbym narysowac :

Przykladowo :

8z4m.jpg
ltcj.jpg
4o3a.jpg

ie068n.jpg
Opublikowano

Rysowanie na komputerze nie różni się aż tak od tego na kartce jak rysujesz tabletem graficznym :) Jeśli chodzi o program to darmowy jest GIMP, jeśli jakiś płatny to polecam painter 12 i ofc Photoshop ^_^

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

@2UP

Twórca nie zaznaczył tego, że chce darmowy program..

A żeby nie spamić to może jeszcze program "adobe illustrator" ?

1325621825-U261344.png
Opublikowano

Tablet graficzny + GIMP/Photoshop/Sketchbook i działasz :)

Z tabletem graficznym jest to bułka z masłem, ofc. myszką też można coś zdziałać np.

Opublikowano

GIMP, Photoshop, Illustrator, Corel Draw, Painter

To są programy do rysowania tzw Digital Paintingu. Corel Draw oraz Painter zostały stworzone tylko w tym celu.

Painter jest na równi z Photoshopem (gigant komercyjny). Polecam Ci ten ostatni program. Masz między innymi ze 100 narzędzi do rysowania typu "kredki, pastele, farby, węgiel" itp, do wyboru.

Opublikowano

Tablet graficzny + GIMP/Photoshop/Sketchbook i działasz :)

Z tabletem graficznym jest to bułka z masłem, ofc. myszką też można coś zdziałać np.

Tak jak ta osoba, rysujesz w tablecie np. szkic i kolory wypełniasz w np. Phoshopie ;)))

życzę powodzenia w rysowaniu :)

1377863814-U611928.png

[/center]

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...