Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa maszyna

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Niedługo planuję zakup nowego komputera.

Planuję przeznaczyć ~3000zł.

Możecie mi poskładać coś dobrego do gier? Zależy mi też by mieć sporo FPS przy nagrywaniu. Mój obecny komputer macie tu

http://www.mpcforum.pl/topic/974676-wycena-komputera/

Grając w Minecrafta z ~30 modyfikacjami, mam od 20 do 40 FPS (40 tylko, gdy stoję, a chunki w pobliżu mi się załadowały). Chciałbym mieć tą czterdziechę podczas nagrywania, ale nie wiem, czy na komputerze za ~3 tysie jest to możliwe. Liczę na was!

Zależy mi na karcie graficznej NVIDIA lub AMD. Tylko te firmy są mi znane, nie chcę kupować czegoś nieznanego, kiedy jest to zakup na najbliższe kilka lat.

Równie ważny jest procek. INTEL. Nie chcę nic innego. Taka miłość do procków tej firmy. :D (Będzie i5? =] )

NIE CHCĘ MONITORA - mam swój. :D

Noo, więc czekam na propozycje, za każdą daję lajczek.

PS. "~" nie oznacza 0zł - 3500zł. Może to być kilkadziesiąt złotych, maksymalnie stówka, ale myślę, że do 3 tysi też można dobrą maszynę złożyć.

Pozdrawiam

@EDIT

Sorki za prak prefixów, nieprawidłową nazwę tematu, ale w jednych działach prefixy są, w drugich nie i już mi się myli.

A jestem na wakacjach, i zamiast przeczytać "poradnik" o poprawności budowania tematów (w tym przypadku chodzi o tematu), to pisałem w pośpiechu. :C

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Właśnie się zastanawiam. Chyba by wystarczył, ale nie wiem, czy z taką samą łatwością (bądź trudnościa) sprzedam stary PC, jak nie będzie dysku.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Sugerować się ceną brutto, no nie?

Trochę za drogo, ale i tak dzięki.

Może uda mi się jeszcze trochę kasy skubnąć, jak będę na wakacjach. :P

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Nie bierz tego co on podał.... ;f

http://www.morele.net/inventory/info/aRXPal/

Sprawdź jeszcze czy masz napęd na SATA bo nie jestem pewien. Pobierz program Speccy i przy napędach optycznych zobacz czy jest gdzieś napisane ATA DEVICE

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

To samo, tylko w zestawie, w którym podałeś jest dodatkowo nagrywarka, której ja nie dałem, bo chyba masz na SATA

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Aha, okej, rozumiem.

Dobra, mam już zaproponowany fajny zestaw, 40zł ponad 3 koła, więc git.

Poczekam jeszcze trochę, może inne zestawy będą, ale ten wygląda OK.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70212&s=50390&s=74072&s=72453&s=73501&s=72810&s=77392&s=54407&s=77272

W grach mniej wydajny (B.O/C GPU 7950) , za to zobaczysz znaczną przewagę zauważysz przy renderowaniu, nagrywaniu, streamowaniu ze względu na CUDA oraz 8 wątków.

Dodatkowo chipset Z77 oraz Fortis pozwolą Ci dojechać procesor przez mnożnik, BCLK. No i będzie ciszej, zwłaszcza w upalne dni ;).

Zestaw Bożydara będzie wydajniejszy w grach, bo samo 7950 wygrywa z 660Ti po O/C.

//Mój błąd z zestawem, nie zauważyłem, że ten Xeon aż tak podrożał i dałem 4-ro wątkowca ;f. Trzeba by dołożyć 70zł więc raczej odpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...