Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PROBLEM Z MODAMI MINECRAFT.

GRZMOT990

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

Mam Problem z modami Otóż:

Pobierałem mody i miałem czarny ekran więc chciałem jakoś zresetować folder .Minecraft w appdata,Jednak gdy skasowałem folder i chciałem zainstalować na nowo jednak plik minecraft nie działał ...
W skrucie znalazłem rozwiązanie w mpcforumhttp://www.mpcforum.pl/topic/893062-tut-poprawnia-instalacja-minecraft-forge-na-pirackim-kliencie/

Jednak nawet ono nie zadziałało. Ponieważ co chwilę znajduje mi błąd MODLOADER Forge znajduje w .minecraft .

Czy ktoś mi może pomóc z zainstalowaniem modów i z tym aby wszystko działało jak trzeba?

PS:Zawartoś modów instalowałem tylko w minecraft.jar ponieważ żaden mod nie był forge.

Prosił bym też aby ci co nie wiedzą jak rozwiązać problem proszę aby nie spamowali zdaniami typu:Ja też tak mam itp.
Ponieważ to nie rozwiąże problemu i będzie nadal istniał.

Z góry dziękuję i Pozdrawiam.

GRZMOT.

Opublikowano

Instalacja modów do MC

1. Zaktualizuj MC

2. Ściągnij MCForge'a albo ModLoadera

3. Wejdź do folderu .minecraft/bin i otwórz za pomocą WinRar'a minecraft.jar (Zrób kopie żeby później nie trzeba było znowu aktualizować)

4. Wklej tam pliki MCForge albo ModLoadera (Usuń Meta-Inf. Z tego co zobaczyłem na tamtej stronie co podałeś pisze żeby nie usuwać Meta-Inf to jest chyba błąd ponieważ ja zawsze usuwam Meta-Inf z minecraft.jar i z MCForge'a i wszystko pięknie działa )

5. Włącz MC i wyłącz (Sprawdź czy działa)

6.Jeśli zainstalowałeś MCForge'a wklejasz mody (w formacie .zip, .rar itp) do folderu .minecraft/mods (ale niektóre trzeba wklejać do folderu minecraft.jar np. zan's minimap)

7.Jeśli zainstalowałeś ModLoadera mody wklejasz(wypakowujesz) do minecraft.jar

8. GRASZ ! :D

Jeżeli pomogłem naciśnij "Lubie to" :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...