Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Streamowanie LoLa

SneakyRed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden temat też o streamie na danym kompie skłonił mnie do zadania podobnego pytania. Mój sprzęt;

Intel Core 2 Duo 2x2.66 E8200

Gigabyte Radeon HD6850 256bit 1GB GDDR5

4GB Ram

Windows 8 64bit

Rozdzielczosc 1680x1050

I jeszcze chce kupić sobie laptopa

Lenovo Y580 (wersja z i5, 4GB ramu, gtx660m, rozdzielczosc 1366x768 chyba)

Czy laptop bylby lepszy? I czy na obecnym kompie moge streamowac? Upload 5.5-6mb/s

Opublikowano

Spokojnie możesz streamowac na obecnym komputerze najważniejszym aspektem jest upload zaznacze, że Czaru streamował na początku na 1mb/s. Better będzie komputer.

k7IyKRZ.jpg?1?3060
Pomogłem ? Kliknij Lubię to <3

Opublikowano

Najważniejszy jest procek, a 2 rdzenie czasem mogą się zakrztusić. Ja mając 1,5mb/s uploadu streamowałem w 480/720p (tak na przełomie). Laptop ma nawet dobra kartę graficzną, lecz hd6850 jest lepsza, a te i5 w laptopach jest okrojone. 4 rdzenie w laptopie = 2 rdzenie w stacjonarce. Upload starczy do streamowania w 720p+.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Jest jakiś tutorial na OBS na takie kompy z dwujajowcem, jak najlepiej ustawić? Bo kurcze jednak słabo to działa. Nie mam zielonego pojęcia jak ustawić pod moje parametry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...