Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] MySQL craftserv.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zakupiłem na stronie www.craftserv.pl serwer do minecrafta i dostałem serwer MySQL . Niewiem co mam z tym zrobic bo nie da sie połączyć tego przez TotalCommandara ani nie da sie stworzyc nowej bazy danych . Moze ktos kto tez mial z tego samego hostingu i jakos sobie poradził napisze krok po kroku co mam zrobic

Z góry dziękuje

12981fcff3655c1dc01395e83b00019e8c1.png

Opublikowano

phpMyAdmin to narzędzie to zarządzania bazą MySQL. Prawie każdy skrypty wymaga bazy danych (zwykle sam tworzy tabele), a Ty możesz edytować je za pomocą PMA. Rozumiesz?

Opublikowano

No jeżeli to craftserv i udostępnili Ci MySQL to na hosting wgrywasz pliki strony Minecraft i w configu uzupełniasz dane do MySQL, albo jeżeli masz folder install to adrestwojejstrony.pl/install i instalujesz ;D

Opublikowano

Jeżeli na tym craftserv masz hosting to jeżeli masz do niego odpowiednie dane, aby się zalogować używasz do tego programu FilleZilla i się logujesz do FTP. Tam wrzucasz pliki, a następnie jeżeli masz w tych plikach folder ,,install" to wchodzisz na swój adres strony www.twojastrona.pl/install ( końcówka nazwy folderu instalacji).

Opublikowano

No właśnie tak zawsze robiłem strone ale teraz nawet nie moge zalogowac sie poprzez Filezille ;//

Jaki otrzymujesz błąd? Zmieniłeś hasło do FTP?

Opublikowano

ej, a co z PLUGINAMI M. INN. DO SERVER'A BUKKIT??

PMA (PhpMyAdmin) to coś jak edytor bazy danych

np. plugin iConomy >może< przechowywać pieniądze gracza w bazie danych (co odciąża serwer, i "bezpieczniejsze" jest takie przechowywanie), ale pluginy takie jak iConomy domyślnie przechowują takie dane w pliku, trzeba to ustawić w ustawieniach (prawdopodobnie config.txt, i powinna być wzmianka o 'SQL')

no normalnie podziękować miszczowi że dał mi %, za to, że pomogłem

Link do bukkit.pl to forum nie konkuruje z mpc, i jest o tematyce 'bukkit'a'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...