Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co myślicie o takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wpadłem dzisiaj na pomysł stworzenie trochę innego oraz "cięższego" Survivala z Frakcjami. Serwer by polegał na tym by żeby zrobić gildie trzeba by było mieć określony EXP. O co mi chodzi. Na początku tam masz range [Nowicjusz] w której tylko możesz kopać, nie możesz ani założyć gildii ani dołączyć do żadnej. Załóżmy jeśli ma się 120 lvl (będzie plugin na exp więc daje wyższą półkę ;)) wpisujemy /ranga i dostajemy range [Gracz], w której możemy dołączyć do gildii, jednak nie możemy nadal jej założyć. Od załóżmy 200 lvl (120 lvl zabiera ;)) dostaje się [Gracz+] i dzięki temu będzie można już założyć gildie, dochodzić itd. Co o tym myślicie? Jestem otwarty na propozycje. Myślałem jeszcze czy nie dodać też pluginu by, np. chciał 16 diaxów, 1 koxa i 1 perłe na założenie gildii (Duży HARD). Wiem, może to trochę brzmieć jak hardcore, ale gracz ma nieograniczoną ilość żyć ;) Pozdrawiam, piszcie czy Wam się podoba, czy byście zagrali, bo moja maszyna czeka :)

PS Czy to byłby 1 taki serwer? :)

Opublikowano

Ale spójrz na to z innej strony: Gdy będziesz tą rangą [Nowicjusz] tak czy tak będziesz musiał kopać, więc już zbierasz od rangi [Nowicjusz] te diamenty itd.

Opublikowano

Fajny pomysł ale ja mam troche inną wersje harda :>
w moim rozumieniu hard to byłoby np coś takiego gdyby ustawić ze jest szansa na wypadnięcie sztabek z rudy :> czyli masz rude złożoną z 8 diamentów i masz 10% szansy na wydobycie jednego :> w praktyce nie wydobywasz żadnego :) tak samo z żelazem i innymi ;D , jest też taki fajny plugin na dodanie gravitacji w grze iż dirt/stone i inne takowe rzeczy spadają podobnie jak piasek
ale twój pomysł tez mi sie podoba jak coś to poinformuj na PW jezeli zamierzasz zrobic takowego (bo na ten temat juz raczej nie wbije :*)

Opublikowano

Zaczynam tworzyć serwer jednak mam jeszcze do Was pytania:

1. Chcielibyście exp z mobów? Jak tak to większy niż z stone itd. czy mniejszy?

2. Czy mają być dodatkowe wymagania na stworzenie gildii? (itemy jakieś) ?

Opublikowano

Nadal oczekuję na odpowiedzi na pytania @2up + pytanko:

Miałby ktoś udostępnić chociaż 20 slotów TeamSpeak3? Jeśli nie, to spoko, bo i tak będę miał Mumble.

Opublikowano

Serwer z wykorzystaniem RankMeUp? Ciekawe, jednak mnie się pomysł nie podoba.

Jak już gram na survivalach, to wolę zwykłe i proste.

Ale powodzenia.

343731479829004887779.png

Opublikowano

@up Dziękuję, że umiesz wyrazić swoją opinie oraz, że życzysz powodzenia, jednak mam nadzieję, że nie będzie potrzebne ;)

Co do serwera: Aktualnie budujemy spawn. Pluginy są już w 95%, pex w 80%, PL w 70% (cały czas spolszczamy)

Opublikowano

Dzięki, zaparaszam do dalszych opinii i do odpowiedzi co do moich pytań:

1. Chcielibyście exp z mobów? Jak tak to większy niż z stone itd. czy mniejszy?

2. Czy mają być dodatkowe wymagania na stworzenie gildii? (itemy jakieś) ?

3. Miałby ktoś udostępnić chociaż 20 slotów TeamSpeak3? Jeśli nie, to spoko, bo i tak będę miał Mumble.

Opublikowano

@up Dziękuję ;)

Informuję iż pluginy zostały skończone, teraz opowiem coś o nich:

- By zdobyć range Gracz będzie trzeba mieć 200 lvl, by zdobyć rangę Gracz+ 300 lvl.

- Po wpisaniu /ranga otrzymujemy rangę, jednak exp się nie traci. (Po zginienciu tracicie.)

- Z stone, gravela, piasku, pienków itd. leci: 125 xp/1 klocek

- Pluginy są spolszczone.

- Wydobycie itd. diaxa podam w prezentacji serwera.

Serwer powinien zostać otwarty 1-3 lipca, gdyż chcemy go dopracować w najlepszych szczegółach i by grało Wam się dobrze na Polskim serwerze ;)

Dam tutaj link do prezentacji serwera niebawem.

Opublikowano

Adam jak dla mnie exp powinien być większy z mobów niż stone i może żeby założyć własną gildie trzeba mieć minimalnie 3(liczbę można zmienić) ludzi do końca tygodnia żeby nie powstawały 1 osobowe gildie, a co do pomysłu to całkiem całkiem pewnie znalazłbyś osoby które chętnie by na nim grały.

Opublikowano

Mieur jak widzisz wyżej dużo osób chętnie by zagrało także nie boję się o graczy. Co do mobów: z nich exp nie będzie leciał (być może i to się zmieni)

Opublikowano

nom moze byc fajny serwer jesli wystartuje z duza iloscia slotow ok. 100 to z checia zagram ! :)

@up 1-3 lipca.

Spawn jest prawie gotowy jednak nadal go kończymy. Oto skutki pracy 1 osoby!:

23p.png

bardzo fajny spawn udostempnisz save ? ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...