Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepszy hard

WhoPL.

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy Polski Hard ?

• Ravia.eu
      7
    • Triador.pl
      10
    • Balmora.pl
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Jaki jest według was najlepszy polski prywatny serwer hard .

Dla mnie konkurują te trzy serwery :

a) Ravia.eu

b ) Triador.pl

c) Balmora.pl

a) Ogólnie nawet lubię ISamU i serwer z jego perspektywy też wydaje się fajny, ale

słyszałem , że po ok. 55 lvl rozgrywka toczy się tylko wokół dropienia Hematów .

b ) Serwer nowy , dużo ludzi tam gra , a po prezentacji wywnioskowałem , że fajnie byłoby tam zagrać ;)

c) Według mnie najlepszy polski serwer Metin2 , ale Gruby Wieprz aka FuBu jest tam GA , więc

nie wiem czy przeżyję to psychicznie ;_; Da się tam grać ?

Nie zapomnij też zagłosować w Ankiecie !

PROSZĘ NIE ZAMYKAĆ

giphy.gif ­

Opublikowano

Ravia jest stara ale dobra w miarę na początku trzeba nadropić sb kapitału na Hematach i potem wbijać lvl.

Triador dużo nowości ilość graczy podobna co do Ravi. Tutaj nie trzeba mieć dużo hajsu wystarczy 5kk na boja i można smigać do 50. Potem eq lepsze trzeba i dalej. Głupie tutaj jest że rady i zwoje nie działają na KU tylko na Kamienie Duchowe.

Balmora nie grałem tam nie wiem ale z tego co się słyszy to różne przekręty i sprzedawanie kasy postaci na Allegro. Graczy nie jest dużo lecz w sam raz.

Opublikowano

Jak dla mnie Ravia, ravia najlepszy hard jaki miałem przyjemność grać, niestety przestałem z przyczyn od uzależnienia się xD, ale i tak polecam ravia...

Opublikowano

Ravia - boty i itemy od GM'a - Filmik Miszcza.

Balmora - FuBu, przekręty, 80 lvl+ - Papa konto.

Triador - wg mnie najlepszy z tych wszystkich, ale dla mnie to medium a nie hard. Ludzie już niektórzy full EQ mają, wybonowane.

Opublikowano

Triador według mnie najlepszy server fajnie sie gra nawet trudno wbilem narazie 30 lvl i polecam :)

mca.png
Opublikowano

a) serwer upada przez boty, jest dużo ludzi, stabilny serwer, dużo high lv

B) nie ma botów, słaba gospodarka, dużo ludzi, stabilny serwer

c) dużo ludzi, stabilny serwer, dużo high lv

ogólnie to polecam b, czyli triador! :)

69sf.png

Opublikowano

Zagraj na Triador'ze, wg mnie najlepszy hard jak narazie.

+ Administracja ogarnieta.

Opublikowano

Wszystkie serwer to hard, okej.

Na ravii są przekręty, masa botów w m1, oni sobie z tym nie radzą i tak, serwer w którym wszystko kręci się wokół dropienia hematów i ku.

Balmora, też przekręty, fubu pazerny na kase, serwer ciekawy, lecz po 75 zostaje tylko exp i biolog, bez ekipy nie ma co zaczynać tam już grać.

Triador, nowy serwer, topka wyjebała miliony kasy na bugu i ma mase pereł i itemków, hacki też już są, lecz serwer najnowszy i dużo ludzi gra, administracja jest w porządku.

Z tym wszystkich jedynie Triador wydaje się najlepszy ze względu na administrację.

Opublikowano

Ravia to monotonny serwer.

Zarobek jest praktycznie jeden - hematy.

Do tego postawisz 10 botów w m1 na 10h i żaden nie ma bana...

Administracja sprawdza tylko po lvlu obok nicku i godzinie, co jest tak proste do zrobienia w modconfig... Lekka porażka

Opublikowano

Triador :) Sam dopiero sciągam ale z tego co słyszałem i prezki wydaję się najlepszy.

Balmora, jest doskonałym serwerem dla graczów którzy lubią być opierda*ani z kasy :) ]

Ravia, ludzi jak psów ... I wiem od kolegi że przyjemnie się gra dopiero od 50/60+ na początku trzeba mieć stalowe nerwy a jak jeszcze zaczynasz sam, bez pomocy kumpla czy też nie masz yang to masakra :|

Jak mogę polecić coś od siebie spoza ankiety to bloodwar.pl :) Przyjemnie się gra tylko osób brakuje :|

Opublikowano

Ravia syfol jakich mało :D. Botów lata więcej niż na całym globalu, gracze przez miesiące bugowali sobie bossa z wyżyny i trzepali na nim taki hajs co ja przez 4 nocki na botach na serwerze są równi i równiejsi mówię tutaj o tajemniczym handlu z Benq i Miszczem. Sam grałem na ravii od początku ale zdałem sobie sprawę że to sensu nie ma :).

Polecam ci triador, co prawda tam nie gram ale póki co to chyba jedyny serwer na którym nie wyszły żadne przekręty.

Zaraz pieski isamu się zlecą i mnie zjedzą bo hejtuje top1 Pro Serwer hard w Polsce..

Do tego niby taka wielka Administracja na ravii banująca boty. Nie raz do mnie pisali jak byłem na modzie a zobaczyli że mam godzine i lvl obok nicku to od razu sobie poszli. A z tego co mi sie wydaje boty banowane są tylko jak nagrywają noc z życia GM bo tak to gdzie nie pójdziesz tam boty =). Tak jak wspomniałeś rozgrywka po 50 za bardzo monotonna. Dlatego słowem końcowym polecam ci Triador.

Tak wiem że dzięki mnie też jest wiele botów na ravii bo zrobiłem o tym poradnik no ale skoro przypuśćmy że na 2k graczy conajmniej 1k gra na modzie to dlaczego reszta ma się męczyć zapie*dalać po nocach żeby zarobić skoro taki chłop sobie bota wystawi na jedną noc pójdzie spać, rano wstaje i ma hajs? Jak wszyscy to wszyscy :).

Pozdro

bez gif

Opublikowano

Triador :) Sam dopiero sciągam ale z tego co słyszałem i prezki wydaję się najlepszy.

Balmora, jest doskonałym serwerem dla graczów którzy lubią być opierda*ani z kasy :) ]

Ravia, ludzi jak psów ... I wiem od kolegi że przyjemnie się gra dopiero od 50/60+ na początku trzeba mieć stalowe nerwy a jak jeszcze zaczynasz sam, bez pomocy kumpla czy też nie masz yang to masakra :|

Jak mogę polecić coś od siebie spoza ankiety to bloodwar.pl :) Przyjemnie się gra tylko osób brakuje :|

Nie polecam Bloodwar'a znam administracje bylam w ich teamie i jeszcze pare osob, poprostu nas wyrzucili. :)

Opublikowano

Grałem na BloodWar`ze , ale jakoś mi się nie spodobał , mało graczy , właściwie niczym się nie wyróżnia :|

btw. Znacie jeszcze jakieś hardy/mediumy takie by w godzinach szczytu było z 1k osób ?

giphy.gif ­

Opublikowano

Grałem troszkę na balmorce i z czystym sumieniem mogę polecić, największy jej problem to yangi na allegro wystawiane przez fubu ;/

Opublikowano

Balmora - to komercyjny syf fubu&spolka

Ravia - nawet nawet, ale afera z miszczem troszke szczypie w oczy

Triador - nie gralem, nie moge sie wypowiedziec

Opublikowano

Ravia akutalnie najlepszy serw duzo zabawy to fakt moze i sie robi nudny po kilku miesiacach gry jednak zawsze mozna tworzyc coraz to inne postacie do pvp i sie bawic naprawde polecam , i te ciagle wojny o top gildie naprawde to jest dobre , Triadora tez bym polecil tylko teraz bedziesz strasznei w tyle ze skilami bo trzeba przeczytac 25KU to okolo 3 tygodni czytania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...