Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekonanie mamusi :D

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od miesiąca zacząłem trenować Downhill , specjalnie do tego sportu zakupiłem taki o to rower

http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/33/41/52/10/3341521048

Wydałem na niego 7 tysięcy z własnej kieszeni .

Dobra wracając do tematu moja mamusia była półtorej miesiąca w sanatorium , w tym czasie zdążyłem zainteresować się tym sportem i sprawilem sobie o to taki rower . Ojciec się na wszystko zgodził ale matka o niczym nie działa i teraz gdy wróciła z sanatorium zabroniła mi uprawiać Downhill'u , nie dziwię się jej bo na każdych zawodach wiele osób łamie sobie ręce , nogi nawet kręgosłupy itd ... Dajcie mi jakieś powody , dzięki którym pozwoli mi dalej jeździć. Chcę dodać że już mam sukcesy ponieważ wczoraj i dziś odbyły się na stoku narciarskim w mojej Wsi treningi Downhill Contest ( Mistrzostwa Polski ) i zająłem na nich 51 i 46 miejsce na 297 osób w mojej kategorii , więc nie jest źle. Nie chce mi pozwolić uprawiać tego sportu od tad gdy zobaczyła ten film na czym ten sport polega i jak trzeba jeździć.

Cały czas mówi że jest mi to do niczego niepotrzebne , tylko coś sobie zrobię i wgl , ale ja po prostu pokochałem ten sport.

u6pv.jpg

Opublikowano

Mam ochraniacze od nóg aż po kask na glowę , plecy oraz kark też zabezpieczone , no ale cóż i tak gada że się zabije itd ... no OMG.

wytłumacz jej że każdy sport ekstremalny niesie ryzyko ale przecież tylko mały % osób coś sobie robi przez nie.

Boi się że ja będę w tym % i że mogę sobie coś zrobić że bd kaleką i wgl , ...

u6pv.jpg

Opublikowano

najlepiej zaproś ją na jakiś twój trening/zawody

I niech jeszcze pokaże jak się rozpierdalają na drzewie.

Sprzedaj rower, kup komputer, nagrywaj lets pleje z minkrafta i zarabiaj miljooooooony

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

najlepiej zaproś ją na jakiś twój trening/zawody

Właśnie wczoraj/dziś były treningi o puchar Polski w mojej miejscowości ( Zawoja ) , jutro są zawody zakwalifikowałem się no ale zabroniła mi wystartować , kurde ... musze ją jakoś przekonać.

u6pv.jpg

Opublikowano

Pokaż jej jak ty jeździsz. Ale nie na zawodach, bo tam jak ktoś inny się wywali to tylko wyjdziesz na minus. Niech popatrzy jak jeździsz, jedź przy niej dosyć powoli tak żeby przekonała się że nie jest to aż takie "zabójcze". Porozmawiaj z nią nieco dłużej, a jak się nie uda to uszanuj jej decyzję, ale nie poddawaj się. Udowodnij matce, że ci na tym sporcie naprawde zależy.

Opublikowano

Lub po prostu jej to wytłumacz że jesteś już doświadczony w tym sporcie i nie jesteś taki słaby że od razu się wywalasz i wiesz co robisz, i dodaj "zaufaj mi" :P

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Daj jej RIB'a +9

@top Przekonaj ją, że to jest bezpieczniejsze np od siatkówki. Wszystko robisz z największą ostrożnością, to twoja pasja. Poproś ją aby pozwoliła Ci się w niej spełniać.

Opublikowano

powiedz jej, że bardzo się tym interesujesz i to jest twoja pasja. możesz też powiedzieć, że inaczej nie wyjdziesz z domu :P

69sf.png

Opublikowano

Może po prostu powiedz, że szkoda kasy na rower i cały osprzęt, żeby się zmarnował?

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Dobra startuje :) no ale niestety zobaczyła filmik kolegi który mnie nagrywał jak wleciałem w drzewo na zakręcie na treningu :)

No to o 8 wyjeżdżamy na zawody :) Dzięki.

O kurwa 7 tysięcy na rower ! xD

Shejtujcie mnie ale kilka tysięcy jeszcze i bardzo porządne auto jest ;__;

A teraz dawać moje 5% bo kocham je.

Looknij po ile są zawodowe rowery do DH ... :)

http://allegro.pl/rower-nukeproof-pulse-comp-dh-2013-jedyny-w-pl-i3358509905.html

Na zawodach jest mistrz Polski , Grzegorz Zieliński , on wydał na same amortyzatory 12 tysięcy złotych a na ramę chyba 19 tysięcy :) A co z resztą ?

u6pv.jpg

Opublikowano

Kurczę! Mi samemu się spodobało, podskakiwanie i skręcanie na tych pochyłych zakrętach musi być zaje*iste!

że dla Ciebie życie bez pasji jest gorsze od śmierci

Dobre! Bardzo dobre! Myślę że tak powinienieś powiedziec. Możesz też naobiecywać, że będziesz nosił ochraniacze itp.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja bym miał wyje*ane na to czy mi ktoś pozwala czy nie.. Cieszysz sie tym, lubisz to, to uprawiaj to dalej..

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Jeśli Twoja mama ma jakąś pasję to zapytaj się jej czy by przeżyła bez niej, albo po prostu weź tatę i razem przekonajcie, że się myli.

Opublikowano

Porozmawiaj z mamą w taki sposób, żeby podejść ją pod emocje i trzeźwe myślenie. Powiedz jej, że przecież każdy człowiek musi mieć jakąś pasję, bo życie bez pasji jest tak naprawdę g*wno warte : ) Równie dobrze można sobie załamać rękę przez zbyt wysoki krawężnik, albo śliską nawierzchnię. Nie oznacza to jednak, że stanie się to każdemu, a w następstwie będzie to skutkowało nadaniem szlabanu na wychodzenie z domu.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Powiedz jej, że to jest Twoją pasją i zapewnij ją, że na pewno nic Ci się nie stanie, że jeśli chce może zobaczyć jak to robisz i, że naprawdę dobrze sobie z tym radzisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...