Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Neverwinter] Jak Zacząć Grę? Ogólne Informacje

Venti.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W tym poradniku przedstawię wam jak zacząć grę w Neverwinter i ogólne porady dla początkujących. Do Dzieła!

Skąd pobrać Neverwinter ?

Wchodzimy na stronę http://nw.perfectworld.com/ i rejestrujemy się. Jeśli już się zarejestrowaliśmy klikamy w zakładkę "THE GAME" i następnie "Download". Na naszych oczach ukażą nam się mirrory z których można pobrać grę, oczywiście wybieramy jeden z nich i pobieramy.

4tx4.jpg

Instalacja

Gdy już pobierze nam się instalka otwieramy ją, instalator pokaże nam jaki chcemy wybrać język, zostawiamy domyślnie English, następnie musimy wskazać folder w ,którym pobierze nam się gra. Po instalacji odpalamy Neverwinter, wpisujemy swoje dane ,którymi rejestrowaliśmy konto na stronie Perfect World i gra zacznie nam się patchować. Po pomyślnym spatchowaniu gry możemy wkońcu włączyć grę poprzez przycisk PLAY.

fovf.jpg

Kreator Postaci

Gdy już jesteśmy w menu gry logujemy się i wybieramy serwer z trzech dostępnych na którym będziemy grać. Ja ze swej strony mogę polecić serwer Dragon, gdyż można tam spotkać najwięcej polaków i łatwo dołączyć do polskiej gildi. Po wyborze serwera zobaczymy krótki trailer, gdy go obejrzymy możemy dokonać wyboru jaką klasą i rasą będziemy grać i przemierzać świat gry. Następnie wybieramy początkowe punkty umiejętnośći dla naszej postaci, kolejnym krokiem zajmujemy się customizacją wyglądu naszej postaci czyli wybieramy i modyfikujemy wygląd postaci według naszych upodobań. Następnym punktem jest wybranie boga,któremu będziemy służyć i modlić się do niego następnie na mapie wybieramy miejsce w którym rozpoczniemy grę i na koniec wpisujemy nick swojej postaci i możemy rozpocząć grę !

9pwi.jpg

Interfejs

Gdy będziemy w grze ukaże nam się interfejs gry, którego opiszę dokładniej co do czego służy:

da60d094.jpg

1 - umiejętność specjalna, którą używamy po załadowaniu Action Points
2 - umiejętność specjalna, którą używamy po załadowaniu Action Points
3 - pasek, który zapełniamy zabijając moby, gdy pasek się w całości załaduje możemy użyć umiejętności 1,2.
4 - umiejętność specjalna, którą uruchamiamy przyciskiem "Tab"
5 - umiejętnośći ,które używamy za pomocą lewego i prawego przycisku myszy
6 - sloty na dowolny item z ekwipunku
7 - slot do ,którego przypisujemy wierzchowca
8 - czat
9 - ikona do, której co 1h możemy modlić się do naszego bóstwa w zamian otrzymujemy nagrody. Aby pomodlić się należy stać blisko ogniska i aktywować kombinacją ctrl+i
10 - mini kalendarz, który pokazuje nam najbliższe eventy.
11 - miejsce w, którym pokazuje nam obecne misje
12 - ikony różnych opcji, które włączamy odpowiednim klawiszem na klawiaturze lub kliknięciem w ikonę
13 - ikona naszej postaci, więcej informacji znajdziecie jeśli klikniecie prawym przyciskiem myszy
14 - ikona naszego towarzysza więcej informacji znajdziecie jeśli klikniecie prawym przyciskiem myszy

Gra

Gdy zapoznaliśmy się z podstawowymi funkcjami w grze możemy rozpocząć tutorial, który wprowadzi nas w fabułę gry napewno damy sobie bez problemu radę z przejściem go. Po wykonaniu tutorialu znajdziemy się w mieście Neverwinter. Teraz udajemy się do kapitana Sierżanta Knoxa wykonując pierwsze misje. Gdy znudzi nam się wykonywanie questów możemy udać się do Rhix'a ,który znajduje się naprzeciwko domu aukcyjnego u którego możemy wykonać dzienne misje PvP, Dungeonów, Skirmishów itd.

Jak zdobywać Astralne Diamenty?

Astralne diamenty jest to podstawowa waluta w grze, zdobywamy ją w dwóch formach:

Astralne Diamenty - właściwa forma dzięki ,której możemy za nią kupywać
Nieoszlifowany Diament Astralny - diamenty, które muszą zostać poddane procesowi oszlifowania, po wykonaniu tej czynności dostajemy Astralne Diamenty

Teraz przedstawię wam sposoby jak możemy zdobywać Astralne Diamenty, napiszę w podpunktach, aby było czytelniej.

1. Wykonując niektóre zadania
2. Sprzedając przedmioty w domu aukcyjnym
3. Poprzez modlenie się do naszego bóstwa ( Inwokacja )
4. Sprzedając ZENY ( wirtualna waluta w grze ,którą możemy zdobyć kupując ją za realne pieniądze lub wymieniać Astralne diamenty na Zeny ) w Astral Diamond Exchange
5. Poprzez profesje
6. Poprzez wykonywanie dziennych zadań

Ogólne Porady

1. Codziennie wykonuj dzienne misje u Rhix'a dzięki ,którym możemy zarobić AD ( Astralne Diamenty )
2. Módl się do bóstwa najczęściej jak to możliwe dostając nagrody, buffy oraz AD
3. Wykonuj często swoją profesje ,aby otrzymywać nagrody
4. Zawsze ,ale to zawsze miej zapas mikstur życia, będą ci potrzebne na Dungeonach, Skirmishach
5. Kup towarzysza, który będzie cię wspomagał w walce, możesz dzięki niemu uniknąć śmierci
6. Zapisuj się na Dungeony i wykonuj je ,za przejście dungeona dostaniesz mniej lub bardziej wartościowy przedmiot ,który jeśli nie będzie ci potrzebny warto go sprzedać na AD
7. Wszystkie itemy, które zdobędziesz i są ci niepotrzebne sprzedajemy u sprzedawcy i robimy tak za każdym razem, aby zarabiać na mikstury i inne rzeczy.
8. Zawsze musimy być przygotowani w odpowiednie narzędzia np. wytrychy, zwoje itd., które będą służyły nam na wyprawy dungeonów. Nie raz znajdziemy skrzynkę, która będzie wymagała odpowiedniego przedmiotu do otwarcia. Wszystkie te rzeczy znajdziemy u sprzedawcy w mieście
9. Dołącz lub stwórz własną gildię, zgrana ekipa to podstawa
10. Zachowuj się kulturalnie w grze, na czacie, aby inni mieli o nas dobre zdanie

Poradnik został w całości przeze mnie wykonany dla MPCforum

"Oświadczam, że poradnik oraz zdjęcia w niej wykorzystane są mojego autorstwa.

Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości
lub w części bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw
autorskich.

Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43.poz.170."

Opublikowano

No ogółem ładnie i wyraźnie opisane, dopiero zaczynam grę w NW i mi się przydało.

Opublikowano

PYTANIE
gdzie mogę dostać towarzysza i czy może to być healer?
w która ścieżkę statystyk iść specjalistą broni dwuręcznej?

Opublikowano

PYTANIE

W Enklawie w Wielkim Magazynie możesz kupić towarzysza ( sprawdz legendę na mapie ). Healer jak najbardziej polecam dla tej klasy. To już zależy jaką preferujesz grę, natomiast drzewkiem prowokator bardzo dobrze mi się gra ;)

Opublikowano

autorskich.

Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170. "

Rozjebałeś mnie tym ;D

Mam pytanie, jak za darmo farbki do eq zdobyć? Tylko od tej co petardy codziennie trzeba puścić?

Opublikowano

autorskich.

Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170. "
Rozjebałeś mnie tym ;D

Mam pytanie, jak za darmo farbki do eq zdobyć? Tylko od tej co petardy codziennie trzeba puścić?

Farby możesz zdobyć ze skrzyń, które się otwiera co 5 leveli.

Opublikowano

Farby możesz zdobyć ze skrzyń, które się otwiera co 5 leveli.

Ani razu nie dostałem ;x na którym lvl będą? (20lv mam na łotrzyku).

Opublikowano

Ani razu nie dostałem ;x na którym lvl będą? (20lv mam na łotrzyku).

Nie pamiętam dokładnie, farby możesz również dostać z questów i jak dobrze pamiętam u handlarza w Enklawie.

Opublikowano

Oni kiedyś wyślą mi e-maila??? juz 2 dzien czekam na 5 e-maili zrobilem konta i nic nie przychodzi słaba gra :/

Wchodzisz tu, z prawej strony wypełniasz danymi jakimi rejestrowałeś swoje konto i sprawdzasz pocztę.

Opublikowano

PYTANIE

Dostaniesz go za darmo na 16 lvl pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny tutek! przyda sie nowym graczą! :)

Opublikowano

Dzięki, pomogłeś mi. Szkoda że ta gra tyle zajmuje ; |

Jak się patchuje, to jak przerwę (neta może mi wyrzucić) to jak odpalę znowu patchera to mi wznowi od tego momentu do którego się spatchowało ?

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Tak, wznowi tam gdzie się "zrąbało".

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo fajny poradnik przydał mi się gdy zaczynałem grę ;].

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Neverwinter] Jak Zacząć Grę? Ogólne Informacje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...