Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Mundo na solo topie

jambojet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze przyznac ze mundo w grze nie widzialem juz od wielu tygodni a na rankedzie jeszcze nigdy. Czy wedlug was nadaje sie na rankedy na topa? Jesli tak to przeciwko jakim postaciom bedzie dobry? Jak myslicie dlaczego mundo jest tak rzadko wybierany przez graczy?

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

Na topie o ile sam nie zginie to będzie mieć problem z zabiciem przeciwnika. No i niewiele będzie mógł mu przeszkadzać. Więc lepiej iść Mundo do jungli, gdzie sprawdza się całkiem nieźle. Obozy czyści szybko, ganki też całkiem ok. A na topa lepiej brać coś innego.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na topa nie, nie ma sustainu tylko ulti, wiele postaci go kontruje na górnej alei. W jungli jest nawet ok, bo ma przyzwoite ganki i jako support też jest ok.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Gdy kupowałem kiedyś Mundo to grałem nim tylko na topie do dziś. Wszystko zależy od tego kto jest przeciwnikiem, harras ma dobry, ulti nie ma dużego cd. więc można go użyć gdy np. stoimi na linii z 30% hp i chcemy jeszcze na niej być. Dzięki E szybko niszczy wieże więc push jest dobry. Ogółem robi małe dmg więc only full tank, z junglą nie wiem ale pewnie radzi sobie lepiej dzięki Q i W. Mundo jest rzadko pickowany bo "są lepsze picki".

@down

Na pewno będzie stał cały czas za minionami, nawet jak ich nie będzie.

Opublikowano

Jak ty sobie wyobrażasz harassowanie przeciwnika tasakiem przez falę minionów? Głównie dlatego się go nie bierze na topa.

Opublikowano

Moim zdaniem nie jest efektywnym pickiem na topa. Jest wiele lepszych bohaterów na tę linię. Sam Mundo ma ledwie 1 CC z Q, harass wymaga dużej precyzji, sustain ma nawet dobry ale są lepsze rozwiązania dla niego np. jungla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...