Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

spadek fps

CheaterMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odrazu pisze: poprzedni temat był na innym kompie, używam lunchera od mojang (mam org konto)

Mam bardzo malo fps i jak sie ruszam to scina sie gra troche, karte graf mam dobra (GTX 560Ti) pomoze ktos? Uzywam xp

273511408998783345728.png
Opublikowano

Ile masz RAM-u? Ile jest zajęte (sprawdzasz to wchodząc w kartę "procesy" w Menadżer Zadań Windows, który uruchamiasz klikając jednocześnie ALT, CTRL i DELETE). Jaka wersja javy? Czy próbowałeś robić update? Czy próbowałeś robić downgrade? Jeśli tak, to czy problemy zmniejszyły się, zwiększyły, zniknęły, czy były takie same? Masz zainstalowane najnowsze bilbioteki LWJGL? Jaką masz wersję sterowników do grafiki? Sprawdzałeś inne? Jesteś pewien, że są pod XP, a ni pod np. 7? Może masz zawirusowany komputer? Sprawdź kilkoma polecanymi programami antywirusowymi. Próbowałeś grać z Game Boosterem?

Opublikowano

@ All UP. Macie rację. Zapomniałem o OF. Ale zero odezwu od autora tematu, brak odpowiedzi na moje pytania... Poradził sobie? Jak tak, to powinien powiedzieć co poskutkowało. Jak nie, moglibyśmy jeszcze troche pomyśleć nad problemem. A tak... Ani się produkować, ani nic.

Enjoy ;)

Opublikowano

Również rodzaj serwera ma to do siebie że może lagować jeśli grasz na multi. W multi zależy wszystko również od ładowania świata wysokości spawna ilości mobów itp. Jeśli laguje w singlu to wszystkie powyższe odpowiedzi pomogą rozwiązać problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...