Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Nasus Solo top

Bartij2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy AFK farm na topie do 25 minuty, a potem wbijasz w teamfight z nastackowanym Q i rozwalasz każdego, a składam psa tak:

- Spirit of the Elder Lizard

- Iceborn Gauntlet

- Ninja Tabi / Mercury

- Randuin Omen (zajebiście współgra z ulti)

- Sunfire / Spirit Visage

- Infinity Edge

Kolejność przypadkowa.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko czy Nasusa kontruje Irelia ? bo przed chcwila grałem nasusem solo przeciwko ireli i udalo jej sie mnie raz zabic przy gangu z ich teamu skarnera i potem juz nie moglem jej dac rady na lini ... ciskała mnie jak chciala

64l7.png

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko czy Nasusa kontruje Irelia ? bo przed chcwila grałem nasusem solo przeciwko ireli i udalo jej sie mnie raz zabic przy gangu z ich teamu skarnera i potem juz nie moglem jej dac rady na lini ... ciskała mnie jak chciala

Irelia nie kontruje Nasusa.

Nasus powinien lajtowo dać rade Irelii, nawet gdy ona miała 1/0, a Ty 0/0.

279981407253602336505.png
Opublikowano

nie wykierujesz gry buildem. siedzisz w brązie bo lamisz.

btw. Składanie buildów jest sytuacyjne i tym się różni gracz z bronzu od tego z gold/platyny.

ale mogę podać najbardziej ogólnikowy build :

kamien filozoficzny, lodowa rekawica, sloneczna, omen, butki merkury, potem z kamienia skladasz shurlei

Opublikowano

nie wykierujesz gry buildem. siedzisz w brązie bo lamisz.

btw. Składanie buildów jest sytuacyjne i tym się różni gracz z bronzu od tego z gold/platyny.

ale mogę podać najbardziej ogólnikowy build :

kamien filozoficzny, lodowa rekawica, sloneczna, omen, butki merkury, potem z kamienia skladasz shurlei

słoneczna useless omen useless, na nasusie najważniejsze jest jak najszybciej 40% CDR

Opublikowano

słoneczna useless omen useless, na nasusie najważniejsze jest jak najszybciej 40% CDR

Czekaj, czekaj. Omen zajebiście współgra z ultem, tak samo sunfire. Wystarczy mieć Gaunlet'a i Spirit of the elder lizard/shurielia. Dobry gracz zawsze weźmie blue czy coś :) Potem można pokusić się o Spirit Visage i będzie 40% CDR.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Nasus z blue ? Bardzo ciekawe, ale on z blue jest bezuczyteczny, bo nie potrzebuje mana regenu ;p

CDR? W early-mid game można zaopatrzyć się w blue, bo wtedy nie mamy 40% cdr i niektórym jest problem z maną (E). Naucz się czytać ze zrozumieniem, chyba to w podstawówce uczyli, nie?

PMK3yt4.png

Opublikowano

CDR? W early-mid game można zaopatrzyć się w blue, bo wtedy nie mamy 40% cdr i niektórym jest problem z maną (E). Naucz się czytać ze zrozumieniem, chyba to w podstawówce uczyli, nie?

tylko ze w early-mid game blue bierze jungler lub mid ...... post oczywiscie zgłoszony bo widać ktoś nie wychowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...