Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Resetowanie mapy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, na swoim serwerze chcę dla graczy zrobić mapę surowcową no i chcę tam aby był taki tam "spawn" (wioska) i tam była ładna ścieżka, jakieś budynki itp. ale to nie ważne. Chodzi o to, że służyło by to jako mapa surowcowa no i co jakieś 2 tygodnie chciałbym to resetować jak gracze to "rozkopią" a nie chcę za każdym razem wklejać w schematiku te budynki wszystkie. Obecnie usuwałem wszystkie pliki z folderu region, ale musiałem na nowo wklejać budynki.I moje pytanie brzmi: Da radę jakoś resetować mapę aby kawałek (tam gdzie mam te budynki itp.) został a reszta została zresetowana jak na początku? Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Nie o to mi chodziło... Nie chodzi mi o taką jakby fabrykę. Jest to normalna mapa survival... I mam na spawnie tam jakieś 5 budynków ładnie dopasowane do terenu i czy da się resetować teren bez rozwalania tych budynków.

Obecnie resetowałem teren usuwając pliki z folderu /region/ ale musiałem na nowo wklejać w schematicach farmy itd.

I nie rozumiem tych plików w /region/. Mianowicie czy jak usunę wszystkie oprócz jakiś tam dwóch to jakieś dwa regiony zostaną takie jak były, tylko nie wiem w jakim regionie jest ten spawn...

Opublikowano

Boże.. wy nie potraficie zrozumieć, że nie o to mi chodzi? Nie chcę zrobić takich "silosów" z jakimś surowcem, tylko jest to NORMALNA mapa, taką jak generujecie np. w Single Player.

I chcę jedną rzecz wiedzieć: Za jaki teren odpowiada dany plik w /region/ to wtedy usunę wszystkie oprócz tego i będę miał tak jak chcę i chodzi mi tylko o to, że jak są te pliki np. r.-3.-1.mca to jaki plik odpowiada za jakiś region (kordy) Da się to jakoś sprawdzić?

Opublikowano

Jedyny pomysł jaki mam to zaznaczasz siekierką teren i //regen

Wtedy przywraca się do fabrycznego stanu dany fragment mapy

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Nie ma takiej opcji by z tych plików odczytać dane koordynaty z danej mapy.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Dobra wpadłem na dobry, prosty pomysł. Mam kopię tej mapy jak jest nowa z tymi budynkami i jak będę chciał zrobić reset to po prostu tamte pliki usunę a wgram ten backup :) Temat do zamknięcia i dziękuje za wypowiedzi.

Opublikowano

skopiuj te budynki, zrob nowy world, wgraj nowa mape i wklej budynki ;)

Jednak wolę kopiować cały folder, gdyż mam mapę survival troszeczkę edytowaną a mianowicie miejsce gdzie jest spawn jest na mniej więcej "płaskiej" łące. Zrobiłem tam wioskę i taki teren górzysty robiony przez VoxelSniper, więc jak bym miał to wklejać to na pewno musiałbym sobie to podzielić więc zamiast wklejać jakieś 10 schematików to wolę usunąć /region/ i wgrać stary :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...