Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Potrzeby naszej postaci.

Orł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-934240-0-08147900-1372461442.jpg

Jak pewnie, każdy wie, aby przetrwać nie wystarczy zabijać i eksplorować. Trzeba też dbać o siebie i swoje potrzeby.

1.Głód, pragnienie, temperatura ciała oraz ilość krwi.

post-934240-0-76424900-1372461478.jpg

Z prawej strony ekranu znajdziemy dwie "ikony" symbolizujące stan naszego napojenia i najedzenia, oraz kolejne dwie, które informują nas o temp. ciała oraz o ilości krwi.

post-934240-0-00858300-1372461725.png

Krew

Głód

Pragnienie

Temp. Ciała

Gdy poziom krwi nam zacznie spadać, wtedy będzie się poszarzał ekran. W tym wypadku potrzebujemy do tego jednej osoby i

worek krwi. Poziom ukrwienia spada gdy zostaniemy zranieni, czy to przez postrzał czy przez zombiaka, do tego służą nam bandaże, do zatamowania krwawienia.

Z temperaturą ciała jest podobnie jak z krwią. Gdy jest nam za zimno zaczynają nam się trząść ręce, co utrudnia bardzo celowanie, wtedy trzeba użyć heatpack'a, który nas rozgrzeje.

2.Dolegliwości

post-934240-0-45890500-1372461636.jpg

Żyjemy w świecie zombie gdzie zarazki latają nawet nam w portkach, więc każdy wie, że nietrudno tu o infekcję.

Gdy już nasza postać zachoruje przez zombiaka czy otoczenie, potrzebne będą nam antybiotyki, które wyleczą nas z choroby.

Kiedy jesteśmy chorzy, uporczywie kaszlemy i jesteśmy osłabieni.

Wszelkie bóle to codzienność w tym świecie, prawda? No właśnie, więc warto mieć zawsze ze sobą chociaż jedną paczkę środków przeciw bólowych. Ból zazwyczaj powodowany jest przez zombiaki, postrzał bądź upadek.

Wstrząsu dostajemy zazwyczaj poprzez postrzał lub wybuch, trwa on od 30 sekund do 5 minut. Wstrząs "wyleczyć" można tylko za pomocą epi-pen'u, który znajdziemy w szpitalu.

Złamane kości to jedna z najgorszych dolegliwości. Często łamiemy sobie kości spadając z wysokości, przez postrzał w nogę, przez zombi (po 3-4 ataku), lub przez pospolite bugi. Aby "posklejać" połamane kości trzeba użyć morfinę, która dostępna jest w szpitalach i namiotach wosjkowych/medycznych. Kiedy mamy coś złamane wyświetli się nam taka ikonka. post-934240-0-92535500-1372461464.jpg

3.(Mniej ważna rzecz) Założenie obozu razem z drużyną.

post-934240-0-21396800-1372461474.jpg

Warto znaleźć swoje miejsce w tym okrutnym świecie... Jeśli podróżujemy z drużyną to nie zawsze opłaca się ganiać po mapie w 15 osób wtedy warto założyć bazę. Pomaga to w składowaniu przedmiotów, pojazdów itd. Warto wybrać dobre miejsce na obóz, takie rzadko odwiedzane, czy to w lesie, czy w jakimś zakamarku. Może i to się wydaje bezsensu prawda? ale takie nie jest.. Czarnoruś nie jest mała i jeszcze te dwa półwyspy koło niej. Znaleźć taką bazę 100x50m czy większą? mniejszą? na tak ogromnej przestrzeni. Ale jednak warto założyć tą bazę, ale nie od razu.. dopiero wtedy kiedy zdobędziemy pojazdy, wyposażenie i liczną załogę.

Tu mamy przykład prowizorycznego.

post-934240-0-33485200-1372461482.jpg

post-934240-0-31470500-1372461488_thumb.jpg

No to na tyle, ja was pozdrawiam i życzę miłej gry w Day of the Zombies.

Opublikowano

Tut nie przydatny i źle napisany... Chyba nie wiesz co dodali w patchu 1.7.7.1...

1. WCALE A WCALE nie potrzeba nam innej osoby do uzupełnienia krwi, chyba że jesteś TOTALNYM amatorem tej gry... Ja osobiście często gram sam jako snajper, bo nie lubie latać w 10 osobowej ekipie, i gdy trafi mi się sytuacja że uciekam z 2000 jednostek krwi staram się znaleźć zwierzynę (krowy, króliki, dziki, owce) zabijam je i zabieram od nich mięso, a potem rozpalam ognisko, smarzę zdobyte mięso, jem je i tak można dojść do siebie w niecałe 30 minut.

2. Co do chorób, teraz one zabijają i traci się krew podczas choroby. Antybiotyki można znaleść w sklepach, stodołach, namiotach militarnych,medycznych, w obozowiskach (np. koło Baloty, między Elektrozavockiem a Czernogórskiem) oraz w "Leśniczówkach" (takich wierzyczkach w lasach). Od trzęsienia się ekranu jest opcja w menu + Painkillers (środki przeciwbólowe) i nie ma to wpływu od temperatury (chyba że po długim biegu postać musi "złapać oddech" a jest to ważne w byciu snajperem). Co do złamań morfine również można znaleść w namiotach medycznych/militarnych oraz w obozowiskach...

3. Co do twoich "zajebiscie chujowych obozów" ODRADZAM ROBIĆ JE W TAKI SPOSÓB JAK W PORADNIKU !!!

Teraz do robienia obozów służy łopata, którą kopie się "skrytki" mające 12/24/36 slotów (jak dobrze pamiętam) oraz namioty rozstawiane gdzieś w lasach maksymalnie po 2/3 w 1 miejscu !

I teraz dodam od siebie główną zasade w DayZ: "Zabij, lub zostań zabitym..." - nigdy nie należy ufać innym osobom i należy liczyć na samego siebie...

Opublikowano

Tut nie przydatny i źle napisany... Chyba nie wiesz co dodali w patchu 1.7.7.1...

1. WCALE A WCALE nie potrzeba nam innej osoby do uzupełnienia krwi, chyba że jesteś TOTALNYM amatorem tej gry... Ja osobiście często gram sam jako snajper, bo nie lubie latać w 10 osobowej ekipie, i gdy trafi mi się sytuacja że uciekam z 2000 jednostek krwi staram się znaleźć zwierzynę (krowy, króliki, dziki, owce) zabijam je i zabieram od nich mięso, a potem rozpalam ognisko, smarzę zdobyte mięso, jem je i tak można dojść do siebie w niecałe 30 minut.

2. Co do chorób, teraz one zabijają i traci się krew podczas choroby. Antybiotyki można znaleść w sklepach, stodołach, namiotach militarnych,medycznych, w obozowiskach (np. koło Baloty, między Elektrozavockiem a Czernogórskiem) oraz w "Leśniczówkach" (takich wierzyczkach w lasach). Od trzęsienia się ekranu jest opcja w menu + Painkillers (środki przeciwbólowe) i nie ma to wpływu od temperatury (chyba że po długim biegu postać musi "złapać oddech" a jest to ważne w byciu snajperem). Co do złamań morfine również można znaleść w namiotach medycznych/militarnych oraz w obozowiskach...

3. Co do twoich "zajebiscie chujowych obozów" ODRADZAM ROBIĆ JE W TAKI SPOSÓB JAK W PORADNIKU !!!

Teraz do robienia obozów służy łopata, którą kopie się "skrytki" mające 12/24/36 slotów (jak dobrze pamiętam) oraz namioty rozstawiane gdzieś w lasach maksymalnie po 2/3 w 1 miejscu !

I teraz dodam od siebie główną zasade w DayZ: "Zabij, lub zostań zabitym..." - nigdy nie należy ufać innym osobom i należy liczyć na samego siebie...

1.Idioto, przestaniesz krytykować? Wiem, że można mięsem, ale workiem krwi jest łatwiej... Nie lubisz latać w 10 osobowej grupie? Nie masz kolegów pewnie dla tego.

2.Ale z ciebie idiota... jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wszystko ogarnął.

3.Screeny nie są moje... są wygooglowane, i napisałem kur*a "PROWIZORYCZNE" wiesz co to znaczy? nie? to po słownik szoruj.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Zgadzam się z Hopaskiem. Poradnik totalnie z dupy. Takimi poradami jak te o obozie czy to że morfina znajduje się "tylko i wyłącznie w szpitalach" można tylko zaszkodzić komuś początkującemu.

Opublikowano

Zgadzam się z Hopaskiem. Poradnik totalnie z dupy. Takimi poradami jak te o obozie czy to że morfina znajduje się "tylko i wyłącznie w szpitalach" można tylko zaszkodzić komuś początkującemu.

Czy ty umiesz czytać? Pisałem poradnik zgodnie z tym co było jakieś pół roku temu.. Po przeczytaniu tego tut'a nieogar, trochę zacznie ogarniać. Skoro mówisz, że do dupy do może sam coś napiszesz ty "geniuszu"?

Wyczuwam ból dupy dominixa ;x

Opublikowano

@UP Nie wyczuwasz jego bólu, tylko jesteś ciotą i coś cb ciśnie ;) Mogę dać stwiedzenie że "skopiowałeś" ten poradnik (skoro wyżej napisałeś coś co niby było pół roku temu) lub jesteś prawdziwym zerem w DayZ który nigdy nie wyszedł poza linie brzegową na południu (Czernogórsk, Elektrozavock, Balota, Komarewo, Kamenta, Pirogódky). Poza tym możesz nam wytłumaczyć dlaczego na mojego posta wulgarnie odpisałeś nie próbując nawiązać żadnej dyskusji na ten temat ? Czy tylko chcesz sobie nabić posty ? ;)

Żeby nie pisać kolejnego postu napisałeś "Pisałem poradnik zgodnie z tym co było jakieś pół roku temu." ale "Leśniczówki" oraz obozy były od początku gry z tego co mi się wydaje wiec sie wcale nie przyłożyłeś do tego poradnika, więc mogę stwierdzić "byłeś, jesteś i będziesz - n00bem"

Opublikowano

@UP Nie wyczuwasz jego bólu, tylko jesteś ciotą i coś cb ciśnie ;) Mogę dać stwiedzenie że "skopiowałeś" ten poradnik (skoro wyżej napisałeś coś co niby było pół roku temu) lub jesteś prawdziwym zerem w DayZ który nigdy nie wyszedł poza linie brzegową na południu (Czernogórsk, Elektrozavock, Balota, Komarewo, Kamenta, Pirogódky). Poza tym możesz nam wytłumaczyć dlaczego na mojego posta wulgarnie odpisałeś nie próbując nawiązać żadnej dyskusji na ten temat ? Czy tylko chcesz sobie nabić posty ? ;)

Żeby nie pisać kolejnego postu napisałeś "Pisałem poradnik zgodnie z tym co było jakieś pół roku temu." ale "Leśniczówki" oraz obozy były od początku gry z tego co mi się wydaje wiec sie wcale nie przyłożyłeś do tego poradnika, więc mogę stwierdzić "byłeś, jesteś i będziesz - n00bem"

Co ty za głupoty pierdolisz chłopcze? Weź idź lepiej swojego iQ poszukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...