Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak dostać się do zakazanego królestwa na ravii. Poradnik vol 2.

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W poprzednim poradniku obiecałem że wstawię poradnik jak na ravii zarabiać sobie w zakazanym królestwie (schinsoo). O tym sposobie wiedziało na prawdę mało osób dzięki czemu było mniej botów niż zwykle. Lecz po banie na ravii jakoś mam chęci dzielić się z wami jak możecie uprzykrzyć życie GM'owi :).

Gotowi?! Zaczynajmy !

Punkt 1.

Tworzymy postać w Jinno/Wyraj (w zalezności od tego gdzie mamy swoją główną postać).

Tworzymy dropka nie expimy go ani nic. Z głównej postaci przekładamy eq na dropka + rękawice itd.

Do tego musimy wziąć od naszego głównego konta 200k (za te 200k na dropku kupujemy sztabki złota)

Punkt 2.

Całe eq wraz z rękawicami i sztabami wrzucamy do magazynu

Przelogowujemy na moda i wykonujemy następujące czynności:

- Usuwamy naszego dropka (Nie martwcie się o eq z magazynu. Na ravii dozo jest przypisywany do konta nie do postaci. Więc nawet jak usuniecie wszystkie postacie i zrobicie je w nowym królestwie to będziecie mieli magazyn wraz ze swoim eq , zostało to prze ze mnie sprawdzone i faktycznie tak jest)

- Wbijamy 6 lvl naszej nowej postaci, ubieramy eq sprzedajemy sztabki po czym tworzymy gildię komendą /cfgulid (nie mając 200k golda ta komenda nie działa)

Po tym już chyba wiecie co dalej :). Do dyspozycji macie cztery CH i masę spotów - zapewniam że w Schinsoo jest od uja spotów i jeszcze troszkę :). W nocke możemy spokojnie wyciągnąć nawetk 1kkk gdyż jak mamy dobrego kompa wystawienie 10 metków na każdym spocie problemem nie będzie :).

Punkt 3.

Gdy chcecie hematy itd przerzucić ponownie do jinno to wykonujemy identyczną czynność jak w punkcie 2 z tym że na odwrót. Wszystkie hematy wrzucamy do depo, kasujemy postać logujemy na cliencie - robimy nową postać. Odbieramy nasze hematy i cieszymy się zarobkiem. Mówię, jeśli ktoś boi się o to że eq z dozo zniknie czy coś to naprawdę zróbcie sobie głupi test. Wrzućcie sobie poty usuńcie postać itd. Zapewniam że działa :)

- WAŻNE INFORMACJE -

Jak wiadomo musimy mieć pobranego moda z ravią, lecz nie polecam używać tego metina wrzuconego w moim poprzednim poradniku no chyba że już macie full eq ubrane itd bo na tym metinie moim z tamtego tematu nie widać eq jak i sztabek a co za tym idzie nie założycie gildii !!

Pamiętajcie żeby nie logować się na Cliencie swoim dropkiem będąc w Schinsoo. Logując się na Cliencie pojawimy się pod Świątynią i będziemy z królestwa czerwonych - wystarczy że jakiś gracz zrobi ss'a , zgłosi nas i ban zapewniony.

Miejcie odpalony GM warning. Przez to że zlekceważyłem tą oto opcje dostałem bana od Nymfy. Gdy GM wykryje nas w logach będzie chciał się do nas tepnąć - na cliencie nie da się tepać do Schinsoo więc GM będzie tepał nas do siebie. Dlatego proponuję w tym wypadku mieć włączony GM warning bo w momencie gdy GM tepnie was do was to za nim się u niego pojawicie wasza postać zostanie wylogowana - Brak dowodu na bota =).

To by było na tyle w tym poradniku. W tamtym bardzo mnie zmotywowaliście do napisania następnego. Fajnie by było gdyby i w tym przypadku tak było. Ten poradnik jest bez ss bo za bardzo czasu nie mam a wydaje mi się że "pismem" wszystko wyjaśniłem. Jednakże jeśli coś jest nie jasne to proszę napisać w temacie - wtedy po prostu nagram film na yt jak to poprawnie zrobić.

Pozdrawiam i zapraszam do zakazanego królestwa <3 .

EDIT:// Jeśli ktoś nie wie jak wgrać moda na ravię żeby wszystko śmigało to zapraszam do mojego poprzedniego poradnika .

Jeśli chcecie więcej poradników związanych z ravią to piszcie o czym mają być, tak samo zapraszam do komentowania tego poradnika :).

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...