Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Program AC3SP.exe przestał działać.

jutrojembekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dziś naszła mnie ochota ogarnąć trochę tego AC'ka, bardzo zależało mi na tej gierce wiec nawet przeniosłem sie na Win7 dla niej.

Po uruchomieniu pliku AC3SP.exe wyskakuje krótka aktualizacja, po której wyskakuje komunikat:

One or more update was found and downloaded!

Do you wish to run it now?

Jak klikam TAK to zaczyna się cała instalka od nowa i tak w kółko.

Jak klikam NIE to wyskakuje komunikat taki jak w nazwie tematu.

PS. Znalazłem na necie rady dot. aktualizacji sterów karty grafy, zrobiłem już to i bez efektów.

Opublikowano

Pirat czy oryginał? Po kliknięciu tak, poczekaj a po długim czasie powinno być wszystko gotowe.

Po kliknięciu tak, włącza się jakaś instalacja-aktualizacja, po której pokazuje się komunikat z nazwy tematu i wszystko muszę robić od nowa i tak w kółko.

Opublikowano

Chodzi o to czy masz wersję kupioną w sklepie na uplay czy steam itd. itp.. W jaki sposób po prostu zakupiłeś i zainstalowałeś to?

@edit

Ale w jaki sposób Ty to zainstalowałeś w sensie, "wtłoczyłeś" tą grę do komputera, nie można przecież wpisać tak po prostu na uplay kodu aktywacyjnego..

Opublikowano

Chodzi o to czy masz wersję kupioną w sklepie na uplay czy steam itd. itp.. W jaki sposób po prostu zakupiłeś i zainstalowałeś to?

Wpisałem kod aktywacyjny z pudełka na uplay.

EDIT

Płytka w komp -> Instalator -> Zainstalował się AC3 i aplikacja uPlay -> Włączając asasyna zamiast asasyna włączył się uPlay -> Register i login -> Kod aktywacyjny -> Klikam graj -> Błąd.

Opublikowano

W takim razie zaktualizuj sterowniki graficzne. Sprawdzałeś jeszcze czy Twój komputer spełnia wymagania?

W zasadzie to tak jak w temacie pisałem sterownikami się zająłem, na oficjalnej stronie producentów karty graficznej były 2 różne sterowniki pod Win7, spróbuje pobrać ten drugi.

Co do wymagań to sprawdzałem jedynie pobieżnie, ale raczej powinien spełniać.

Opublikowano

Jak to nie pomaga to trzeba kombinować.

• Przeskanuj komputer antywirusem, anty-malware
  • Przeczyść ccleanerem
  • Wyłącz firewall
  • Wyłącz programy działające w tle
  • Spróbuj uruchomić przez pliki: AC3MP, AC3SP, AssassinsCreed3.

Jak znajdę trochę czasu to wypróbuje te metody z tym że nr1 i nr2 odpadają, mam PC czyste zarówno od wirusów i dodatków.

Usiłuję znaleźć odpowiedni sterownik do mojej karty grafy, jak znajde to dam edita.

Opublikowano

Prawie o tym temacie zapomniałem.

Wina leży po stronie sterowników karty graficznej (zgodnie z moimi pierwszymi podejrzeniami), należy je zaktualizować lub zainstalować je od nowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...