Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niewykorzystane pomysły MINECRAFT :D

bilon22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W historii Minecrafta było wiele pomysłów, które się nie przerodziły w czyn :). Dla ciekawych wklejam wszystkie tutaj :D

Koło zębate

Przypuszcza się, że koła zębate miałe być dodane w wersji Indev. Kiedy zostałe zhackowane po położeniu nie robiły nic. Zostały usunięte kiedy czerwony proszek zajął jego ID.

Nieużywane mikstury

Nieużywane mikstury można zobaczyć w plikach w GUI.
Czysta mikstura
Rozproszona mikstura
Naturalna mikstura
Rzadka mikstura
Mikstura partactwa
Gładka mikstura
Słodka mikstura
Jowialna mikstura
Czarująca mikstura
Wytworna mikstura
Serdeczna mikstura
Musująca mikstura
Mocna mikstura
Zjełczała mikstura
Cierpka mikstura
Obrzydliwa mikstura
Śmierdząca mikstura
Niektóre efekty mikstur zostały dodane jako moce w sygnalizatorze świetlnym, np.:
Pośpiech
Zwiększenie skoku

Pigman

Pigmani to moby o tym samym kształcie co gracz, ale ze skinem świni. Notch wspomniał, że być może doda ich jako mieszkańców wiosek.

Płaczący obsydian

Płaczący obsydian miał zmieniać punkt spawnu. Został jednak zastąpiony przez łóżka.

Podniebny Wymiar

Podniebny Wymiar, który miał zostać dodany w Beta 1.8 lub pełnej wersji. Może być dostępny dzięki hackom lecz nigdy nie powstały do niego portale, a pomysł został ostatecznie porzucony. Jego kod został użyty do stworzenia Kresu.

Przycisk Poziomu Poradnikowego

W Indev został dodany niemożliwy do kliknięcia przycisk "Play Tutorial Level". Można go było znaleźć na ekranie tytułowym. Został usunięty podczas przejścia z fazy Alpha do Beta, ale żaden poziom poradnikowy nie istniał pomiędzy Indev a Beta.
Poziom z poradnikiem został dodany w wersji na Xbox 360.

Rubiny

21 maja 2012 Jeb opublikował zrzut ekranu z testem handlu. Wtedy przed rudą szmaragdu była ruda rubinu. Tekstura rubinu pozostała w pliku items.png nad szmaragdem. Nie wiadomo czy jeszcze kiedyś zostaną dodane do Minecrafta.

Ryba

Ryba miała zostać dodana w Dodatku Halloweenowym, ale ponieważ Notch miał ograniczony czas dodał tylko rybę jako przedmiot. Jon Kagstorm mówił, że chciałby dodać rybę do gry.

Skórzana kolczuga

Skórzana kolczuga znajdowała się w pliku items.png w wersji Indev pomiędzy skórzaną i kolczą zbroją, na miejscu złotej/diamentowej.

Porzucone/w zawieszeniu

Capture the Flag

Tryb Capture the Flag był wiele razy wspominany przez Notcha. Na MineConie powiedziano, że najpierw pojawi się w wersji na Xboxa. Dinnerbone powiedział na reddicie, że być może doda flagi, więc Capture the Flag może się pojawić w najbliższej aktualizacji. Zastąpiony został jednak dużo bardziej uniwersalnym systemem bloków poleceń.

Fioletowe strzały

Fioletowych strzał używały szkielety w wersji Survival Test i działały tak samo jak zwykłe, ale ich tekstura nie jest używana.

Kolczasty blok

Kolczaste bloki były planowane na wersję Beta 1.7. Miały działać wysuwając i cofając kolce, ale zostały zastąpione przez lepkie tłoki. 28 maja 2012 Dinnerbone powiedział, że chciałby dodać kolczaste bloki, ale nie był pewien jak to zrobić.

Kołczan

Chociaż ikonka kołczanu była w grze w wersji Indev prawie nic o nim nie wiadomo (prawdopodobnie był używany do przechowywania strzał). Jeb powiedział, że nie ma zamiaru dodawać kołczanów.

Koral

Notch próbował dodać koral, "ale naprawdę trudno narysować pojedynczy blok, który wygląda jak korale (...) Ale wiem, że będą miały dookoła cząsteczki małych rybek."

Krzesło i inne meble

Krzesło z pliku terrain.png z wersji Indev
W pliku terrain.png z wersji Indev znajdowały się dwie tekstury, które mogą być interpretowane jako krzesło (z boku i z przodu). Ich przeznaczenie nie jest znane. Na Word of Notch, meble, a konkretnie krzesła zostały kilka razy wspomniane.

Chair_and_table.png

Oddychanie
W resources/newsound/random można znaleźć plik "breath.ogg".

https://soundcloud.com/djn31gh/breath-ogg

Schodki z ziemi

Zanim pojawiły się kamienne schodki Notch robił testy ze schodkami z ziemi, chociaż nigdy nie dodano ich do gry.
Blok gałęzi i ścięcie pnia powodujące ścięcie całego drzewa
Notch wspomniał o tym na na blogu w czasie wersji Infdev.

Wieloryby

Notch wspominał o wielorybach jako wodnych mobach w wersji Alpha dopóki nie dodał kałamarnic.

Wspomniane

Animowane drzwi
Strachy na wróble

Żartobliwe

Żartobliwy snapshot 12marc40awesome Marca Watsona.

Hot dogi
Herobrine
Zablokowana skrzynia została tymczasowo dodana jako żart primaaprilisowy.
Po ogłoszeniu trybu Hardcore pojawił się żartobliwy screenshot "Trybu Ultra Hardcore", w którym po śmierci graczowi cofano status premium.
Jeb zażartował, że doda frytki albo chipsy jeśli 100% społeczności zgodzi się co to ma być.
Cylindry
Snapshot 12marc40awesome zawierający różne żartobliwe elementy jak wulkany, więcej smoków, ryby i bloki ryb.
Szyszki
Dinnerbone zażatrował od dodaniu krasnoludów, kiedy został o to zapytany.[19]
W snapshocie 12w50a w plikach gry pojawiła się tekstura nart. Została dodana przez Dinnerbone'a jako red herring.
SethBling skarżył się bloki poleceń na jednym ze swoich livestreamów, a Dinnerbone zażartował o usunięciu ich dla niego.
Minecraft 2.0

ŻRÓDŁO:

http://pl.minecraftwiki.net/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Zacny post milordzie

Na serio interesujące, ciekawe o co chodzi z miksturą partactwa

CreeperCraft

TYP: Survival+Frakcje

Sloty: 40

IP: s136.csrv.pl:26715

Opublikowano

ciekawie opisane ale nie przez ciebie skopiowane z minecraft wiki

Prawda :D Sam skąd bym miał o tym wiedzieć? :D. Rozwinę każdą z myśli o własne jeżeli będzie popyt na ten temat :)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Masz tam błąd.

Przecież pigmany zostały wprowadzone.

co? Ja ich nie widze!

Mój kanał na YT- Wymiatacz! Recenzje i nie tylko

Lubię pomagać

Opublikowano

"Masz tam błąd.

nie zostały wprowadzone i to nie błąd zerknij na minecraft wiki pl.minecraftwiki.net/Pigman

a minecraft 2.0 to też nie błąd pl.minecraftwiki.net/Minecraft_2.0

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Masz tam błąd.

Widać, jak się znasz na tej grze. ;-)

@top

Skopiowane z wiki, ale mimo to przyda się, gdyż dużo ludzi nie zagląda do wiki. ;)

surprise motherfucker

Opublikowano

12marc40awesome? Sprawdzam newsy codziennie, a pierwsze slysze, da sie to pobrac?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Mam rozwijać ten temat? :D

Opublikowano

@UP Tak

@TOP

Fajne xD Ale szkoda, że z McWiki :P

Siemka !

Szukam : Budowniczego/Sponsora Pisać na Skype o szczegóły. Skype: badi5661

Jeśli Ci Pomogłem Daj Lubię To ! ;)

Opublikowano

@up na prawdę większości nie wiedziałem, a chciałem, aby ten temat trafił na MPC :)

Opublikowano

Źródło dopisane :)

Opublikowano

Ten co gra w minecrafta od początku lub "przestudiował" wiki wie o tym. ^_^

Wracające do tematu.

Ciekawostki bez wątpienia kogoś mogą rozbawić etc., a nowych graczy z pewnością zachęcą do gry.

Oraz to, iż temat nie razi w oczy duperelami.

67qtMtN.png

Opublikowano

Bardzo ciekawie opisane :) Widać ze nie robiles tego na "Odjeb sie" :) wielki szacunek :D nie wszyscy maja taki zapał

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Dziś wieczorem dodam zdjęcia i MP3 :D

Opublikowano

W sumie nawet cieszę się, że niektóre pomysły nie weszły w życie, bo łózka są mimo wszystko lepszym rozwiązaniem, niż taki "Płaczący Obsydian" :D

Opublikowano

Płączący obsydian miał bardo fajną teksturę :D

Opublikowano

W sumie nawet cieszę się, że niektóre pomysły nie weszły w życie, bo łózka są mimo wszystko lepszym rozwiązaniem, niż taki "Płaczący Obsydian" :D

Ale juz skyland nie wiem czemu porzucili :/ to bylo takie fajne- idziesz spac i masz 10% szans ze tam trafisz.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

To akurat i mi się podobało :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...