Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut-Info] Crash Site's

Orł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-934240-0-82101800-1372448641.jpg

post-934240-0-07470500-1372448734.jpg

Co to jest ten cały crash site (helicrash)?

Helicrash to losowo wybrane miejsce na mapie na, którym jest rozbity elikopter, a wokół niego rozsypane są przedmioty, od zwykłego M16 przez M249 po M107 czy też wyrzutnie rakiet. Loot zawsze jest losowy, więc trudno określić co zdobędziemy, ale jedno jest pewne! to co znajdziemy będzie na pewno wartościowe i rzadkie do znalezienia na mapie jak np. AS50 Najczęściej spotykane są na otwartych polach. Zazwyczaj przy helicrash'u znajdziemy 6 przedmiotów.

Co z helicrash'u można pozyskać?

post-934240-0-58296700-1372449274.png

FN FAL AN/PVS - 4 z noktowizją

FN FAL - standardowy fn fal

Bizon PP - 19 SD z tłumikiem
M14 AIM - celownik aimpoint
DMR - dobra do walki w nocy
M107 - przeciwpancerna snajperka
AS50 - przeciwpancerna snajperka
Mk 48 Mod 0 - Ciężki Karabin Maszynowy
M249 SAW Light Machine Gun - lekki karabin maszynowy, głośny, 100ammo w magazynku
G36A CAMO - g36 z kamuflażem, standardowe stanagi
G36C
G36C CAMO
G36K CAMO
L85A2 RIS Holo
Medical Box - medykamenty, jak ze szpitala
M249 Belt - dużo ammo
M240 Belt - dużo ammo
Night Vision Goggles - noktowizja
Ghillie Suit - ubranie
Camouflage Clothing - ubrania kamuflujące
Ammo Box - skrzynka z amunicją/ losowa
Antibiotics - antybiotyki
Soldier Clothing - mundur żołnierski
SVD CAMO - snajperka uniwersalna z kamuflażem, ma kopa
M24 - zwyczajna snajperka, do walki na średni dystans
Jak wygląda helicrash?
post-934240-0-55188100-1372448830_thumb.jpg
post-934240-0-10604700-1372448974.jpg
Czy to wszystko?
Nie. Wokół rozbitego helikoptera zawsze są zombie, lecz to nie one sprawią nam problem... Często w okolicach helicrash'u kampi snajper, który czyha na łatwy loot z graczy dlatego zawsze warto podchodzić powoli i ostrożnie, a przed tym przelecieć teren wokół lornetką/rangefinderem, no chyba, że ktoś woli na hardkora to wtedy yolo i sprintem pod helikopter.
Opublikowano

na twoim miejscu bym usunął twój loot co napisałeś ;) na każdym serwerze admini dowoli modyfikuje loot table wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd
a poza tym as50 jest bardziej przeciwpancerne jak ty to nazwałeś xD porównaj dmg

as50:

174205 krwi z mag do AS
37555 krwi z mag do m107

m107:
37555 krwi z mag do m107

wiec porownaj jakie szkody zrobisz ta a ta

Mk 48 Mod 0 - Średni Karabin Maszynowy

tez nie prawda jest to ciężki karabin maszynowy robiący siekę z przeciwnika 8k krwi z jednego naboju

L85A2 RIS Holo - noktowizja

ten model nie posiada nokto!!

L85A2 AWS - czujnik ciepła i noktowizja

bron bardzo dawno temu zbanowana

M14 AIM - optyczny celownik

jest to alternatywna wersja dmr z celownikiem typu aimpoint sprawdzający się na bliskie i średnie dystanse

DMR - dobra do walki w nocy

ta bron jest ogólnie uniwersalna ... jak na serwerze nie ma noktowizorów to nic w nocy nią nie zdziałasz...

SVD CAMO - snajperka uniwersalna z kamuflażem, ma kopa

jest to Dragunov SVD z kamuflażem ghille i wbudowanym dalmierzem

heli crashe sa to głownie
uh-1h
mi17
i na nie wszystkich serwerach występują z dymem

nastepnym razem jak bedziesz robic poradnik to może zapoznaj się co jest na serwerach a nie wypisujesz głupoty...

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

@up

Poprawione.

Pisałem zgodnie z dwoma serwerami na jakich gram :)

I tak wiem. Z helicrash'y nie zawsze unosi się dym.

Opublikowano

Jak ja widzę takie "pożal się Boże" tutoriale, płakać mi się chce, dlaczego takie osoby grają w DayZ jak nawet nie znają podstaw... W patchu 1.7.7.1 nie ma broni "AS 50" oraz "M107" - zostały usunięte, a jeśli teraz ktoś je ma, zadają 0 dmg.

"Helicrash to losowo wybrane miejsce na mapie na, którym jest rozbity elikopter, a wokół niego rozsypane są przedmioty, od zwykłego M16 przez M249 po M107 czy też wyrzutnie rakiet. Loot zawsze jest losowy, więc trudno określić co zdobędziemy, ale jedno jest pewne! to co znajdziemy będzie na pewno wartościowe i rzadkie do znalezienia na mapie jak np. AS50 Najczęściej spotykane są na otwartych polach. Zazwyczaj przy helicrash'u znajdziemy 6 przedmiotów. " - MASA GŁUPOT !

1. Crash site to nie tylko "heli crash" ale również "car crash" i "airplane crash"

2. Crash site mają OKREŚLONIE MIEJSCA WYSTĘPOWANIA ! http://tnij.org/crashsitemap NIGDY NIE ZNAJDZIESZ NP. HELI CRASHA NIEDALEGO CZERNOGÓRSKA LUB ELEKTROZAVOCKA !

3. Nie ma reguły na to że znajdziesz w crash site 6 broni... Czasem może nic nie być wiec kolejny błąd.

4. Te "wartościowe rzeczy" można znaleść np. w Starym Soborze w namiotach militarnich, na NW Airfield oraz na lotnisku w Krasnostavie i Balocie.

2xUP

Też nie pisz więcej głupot, jak nie umiesz grać w "nocy" na serwerach (dobrać opcje gammy i jasności) to nawet idąc nic nie zobaczysz.

AS50 oraz M107 nie zadają WCALE OBRAŻEŃ - 0 dmg a uniwersalną bronią z centrowaniem (poprawką) jest w tym momencie CZ 550.

Opublikowano

Jak ja widzę takie "pożal się Boże" tutoriale, płakać mi się chce, dlaczego takie osoby grają w DayZ jak nawet nie znają podstaw... W patchu 1.7.7.1 nie ma broni "AS 50" oraz "M107" - zostały usunięte, a jeśli teraz ktoś je ma, zadają 0 dmg.

"Helicrash to losowo wybrane miejsce na mapie na, którym jest rozbity elikopter, a wokół niego rozsypane są przedmioty, od zwykłego M16 przez M249 po M107 czy też wyrzutnie rakiet. Loot zawsze jest losowy, więc trudno określić co zdobędziemy, ale jedno jest pewne! to co znajdziemy będzie na pewno wartościowe i rzadkie do znalezienia na mapie jak np. AS50 Najczęściej spotykane są na otwartych polach. Zazwyczaj przy helicrash'u znajdziemy 6 przedmiotów. " - MASA GŁUPOT !

1. Crash site to nie tylko "heli crash" ale również "car crash" i "airplane crash"

2. Crash site mają OKREŚLONIE MIEJSCA WYSTĘPOWANIA ! http://tnij.org/crashsitemap NIGDY NIE ZNAJDZIESZ NP. HELI CRASHA NIEDALEGO CZERNOGÓRSKA LUB ELEKTROZAVOCKA !

3. Nie ma reguły na to że znajdziesz w crash site 6 broni... Czasem może nic nie być wiec kolejny błąd.

4. Te "wartościowe rzeczy" można znaleść np. w Starym Soborze w namiotach militarnich, na NW Airfield oraz na lotnisku w Krasnostavie i Balocie.

2xUP

Też nie pisz więcej głupot, jak nie umiesz grać w "nocy" na serwerach (dobrać opcje gammy i jasności) to nawet idąc nic nie zobaczysz.

AS50 oraz M107 nie zadają WCALE OBRAŻEŃ - 0 dmg a uniwersalną bronią z centrowaniem (poprawką) jest w tym momencie CZ 550.

Krytykujesz tak, a sam nic nie potrafisz ośle zrobić... Powtarzam! Napisałem zgodnie z tym co pamiętam i zgodnie z serwerami na których grałem już z pół roku temu.

Opublikowano

Krytykujesz tak, a sam nic nie potrafisz ośle zrobić... Powtarzam! Napisałem zgodnie z tym co pamiętam i zgodnie z serwerami na których grałem już z pół roku temu.

To po co piszesz pierdoły które obowiązywały pół roku temu?

Opublikowano

To po co piszesz pierdoły które obowiązywały pół roku temu?

"Pierdole te głupoty", żeby świeżak mógł pojąć o co z tym chodzi, i czy opłaca się szukać helicrash'y... Nieaktualne tylko są niektóre bronie, reszta info. jest dobra, więc idź do apteki i kup maść na ból dupy.

Opublikowano

@UP Takich dzieci na forum jest dużo... Powiedz nam po "chuj" piszesz nie AKTUALNE PORADNIKI ? Przez takie rzeczy tylko motasz początkującym ;) Chcesz, to chętnie napisze lepszy poradnik ;) I jeszcze jedno:

"Pisałem zgodnie z dwoma serwerami na jakich gram :)" a w drugim poście napisałeś "Napisałem zgodnie z tym co pamiętam i zgodnie z serwerami na których grałem już z pół roku temu." - Dla mnie coś to nie trzyma sie razem kłamco ;__;

Opublikowano

@UP Takich dzieci na forum jest dużo... Powiedz nam po "chuj" piszesz nie AKTUALNE PORADNIKI ? Przez takie rzeczy tylko motasz początkującym ;) Chcesz, to chętnie napisze lepszy poradnik ;) I jeszcze jedno:

"Pisałem zgodnie z dwoma serwerami na jakich gram :)" a w drugim poście napisałeś "Napisałem zgodnie z tym co pamiętam i zgodnie z serwerami na których grałem już z pół roku temu." - Dla mnie coś to nie trzyma sie razem kłamco ;__;

Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problem... no chyba, że masz dysleksje to już inna sprawa..

I nie spamuj mi tu nie potrzebnie, bo info na temat helicrashy jest dobre tylko skład broni zły był, bo wyszły patche..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...