Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] bot do gry internetowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Jeżeli jest podobny temat na mpcforum to prosiłbym administracje aby nie usuwała tego tematu. Po prostu potrzebuje szybkiej odpowiedzi.

Mam 2 dni na napisanie prostego bota do gry internetowej! Niestety jeszcze nigdy nie bawiłem się w pisanie botów (coś tam c++ i java umie).

Chciałbym, aby program naciskał za mnie przyciski(strzałki) na klawiaturze wtedy kiedy trzeba...

Hmm... jedynie jaka gra przychodzi mi do głowy to snake. Czyli wąż musi jeść kółka tak aby nie uderzyć w ścianę i w samego siebie.

Przepraszam, że tak nie wyraźnie napisałem bo bardzo się śpieszę.

Chciałbym od was linki które pomogą mi napisać takiego bota.

Opublikowano

Jeśli to ma nie być gra pokroju Plemiona itp to będzie ciężko a nawet i nie możliwe. Flash i AutoIt to ciężko.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Wytlumacz mi jak przy znajomosciach tych jezykow nie umiesz napisac bota ? No chyba ze twoja wiedza konczy sie na tych slowach ...

ps. Nie myslales zeby napisac sobie w hobby tych jezykow ? :p

Opublikowano

Jeśli to ma nie być gra pokroju Plemiona itp to będzie ciężko a nawet i nie możliwe. Flash i AutoIt to ciężko.

Gra zrobiona we Flashu ;/

Wytlumacz mi jak przy znajomosciach tych jezykow nie umiesz napisac bota ? No chyba ze twoja wiedza konczy sie na tych slowach ...

ps. Nie myslales zeby napisac sobie w hobby tych jezykow ? :P

To znaczy C++ uczyłem się trochę ledwo podstawy i bardzo dawno temu.

Opublikowano

Jeśli gra będzie inna niż plemiona - czyli przeczenie tego co Ty napisałeś.

Gówno wiesz..

Do gier typu plemiona łatwo stworzyć bota..

A kto powiedział że do plemion trudno? Sam napisałem kilka dla siebie.

Flash ? Też nie jest coś wielkiego wystarczy znać pakiety..

Tutaj masz kurs C#, na początek powinno starczyć :D

Jeśli nie jest nic trudnego to pomóż koledze.

Co do drugiego zdania: my jesteśmy w autoicie i ja powiedziałem co sądze o bocie w autoicie a ty zaprzeczasz i podajesz mu w C# ,no człowieku.Skoro tak łatwo to mu pomóż a nie poradniki dajesz. Napisałem że trudno skoro ma problemy z podstawowymi rzeczami a Ty mu z pakietami + tutoriale do innych języków.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up

jeżeli chodzi o offline gierki(typu pozabijaj zombiaki) to może być lekki problemik

ale w grach takich jak shakes fidget czy soccerball itd. niema najmniejszego problemu

Opublikowano

Bot na snake'a we flashu to tylko obserwacja GUI (graficzny interfejs użytkownika), lub czytanie offsetów. Zapewne interesuje cię to pierwsze, a skoro ma być łatwo, to wystarczy odpowiedni algorytm + PixelSearch/ImageSearch. Jest masa poradników do tych dwóch funkcji, co do algorytmu - składnia au3 i trochę logicznego myślenia.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...