Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panther/M 10 - opinie

Mr.Dead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yoo! Jak pewnie wiecie, od jutra jest zniżka między innymi na czołg premium "Panther/M 10". W związku z tym, szybko przeliczyłem i wychodziłoby na to, że będzie on kosztował jakieś 2800g. Na koncie mam obecnie jakieś 400 g i wydałbym na niego jedynie ~40 zł (2,5k g). Czy opłaca mi sie go kupić za tą kwotę? Jak z zarobkami, przyjemnością z gry i ogólnymi wrażeniami? Jakie są jego wady, zalety i co Wy zrobilibyście na moim miejscu? Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi, pozdrawiam - Mr.Dead

Opublikowano

Yoo! Jak pewnie wiecie, od jutra jest zniżka między innymi na czołg premium "Panther/M 10". W związku z tym, szybko przeliczyłem i wychodziłoby na to, że będzie on kosztował jakieś 2800g. Na koncie mam obecnie jakieś 400 g i wydałbym na niego jedynie ~40 zł (2,5k g). Czy opłaca mi sie go kupić za tą kwotę? Jak z zarobkami, przyjemnością z gry i ogólnymi wrażeniami? Jakie są jego wady, zalety i co Wy zrobilibyście na moim miejscu? Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi, pozdrawiam - Mr.Dead

Jakbym miał kupić jakiś czołg premium to właśnie bym skorzystał z tej oferty :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Ok, dzięki za pierwszą opinię, dodam jeszcze, że w moim posiadaniu jest również Dicker Max, którego swoją drogą też nabyłem na świetnej promocji. Oczekuję od pantery lepszego zarobku, nie spodziewam się natomiast większeog fanu z gry niż na dickerze, ale chciałbym żeby było znośnie farmić na nim kasę... właściwie to na niej :) Czy moje oczekiwania się spełnią?

Opublikowano

Ja chyba go kupie za tą cene. Fajne działo. MM do 8 tierów. Niska cena . Mobilność. Fajny medzik ogólnie do Funu,zarobku i expienia załogi

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano

Co raz bardziej mnie przekonujecie, jednak ogromnie bym chciał, żeby ktos porónał jego zarobki do dicker maxa, może nie opłaca mi sie inwestować w premiumka o tylko 1 tier wyższego? Na suchych statystykach widać, że owa pantherka przewyższa zarobkami (po odliczeniu amunicji i naprawy) nawet su-122-44 który wydawał mi się królem VII, jednak chciałbym zasięgnąć opinii forumowiczów.

Opublikowano

Panther/M10 niecale 2800 a

VI Pz.Kpfw. IV

Schmalturm 1800 hmm...

Podobno "dziala" takie same, podobno zakres MM taki sam, aczkolwiek Pz. rzadziej oglada VIII t, Panterka ma prawie 2x wiecej HP ... no ale ta cena. 1000 Golda zostaje, a przy obecnej promo to 10 dni premium :) (7 dni + 3 )

Sam nie wiem :(

test

Opublikowano

Ja tam mam Pz IV S i powiem, że jednak bym wybrał to, co proponuje Vaxus.
Zarobek daje świetny.
Działo identyczne, kropka w kropkę.
Mobilność może nie jest dobra, ale Panther M10 królem dróg nie jest. Nie oszukujmy się.
Panther M10 coś tam kadłubem odbije, ale tyle co zwykła Pz V, czyli mniejsze kablibry.
Ogólnie bardzo polecam Pz IV S, moim zdaniem Pz V/M10 nie jest godny uwagi... Takie to nijakie.

Opublikowano

Nie wiem jak w grze, ale na papierze jest gówniany jak nieszczęście.

150 penetracji to mało jak na VII tier. Dmg przy tym to też tragedia.

Działo jest tragiczne.
Ani celne, ani duży dmg, ani duża penetracja.
Słabe.

Mobilność jakaś świetna nie jest.
Wieża coś tam odbije ale też nie za dużo.
Kadłub jest dobry, ale nie jest najlepszy :/ Działa z penetracją +120 w niego wchodzą (na papierze!)

Ja bym polecał PzIV S.
Dobry czołg, jak na tier lepszy od V/M10
Na dodatek tańszy.

Na koncie kolegi zagrałem nim, i od razu 40k na czysto (na premce, ale jak mówiłem - to pierwsza moja bitwa na tym czołgu) ( i jedyna :C)

shoob.png

Opublikowano

Doczytałem jeszcze troche informacji na innych forach, popytałem i zdecydowanie wybieram Panther/M10, przelałem już nawet pieniądze na konto ale co? WG leci w chuja tak jak mówi Zaacny... jestem bardzo wkurzony, mają u mnie wielkiego minusa ;| Temat do zamknięcia, chyba, że chcecie jeszcze podyskutować.

Opublikowano

Panther/M10 to czołg do expienia załogi ,a nie do zarobku ( sam Wargaming tak powiedział). Ja bym wziął PZIV.S ,dużo osób go chwali.

Opublikowano

Teraz z ta cena, to mnie wkurw... Co za gno...

Pierd..., ciekawe co teraz zrobia ?

A tak przy okazji. Dzisiaj o 10:05 rozegralem bitwe KV 1s , dostalem prawie 4000 *doswiadczenia... ale tylko na ekranie :( Napisalem "bilecik" ciekawe co odpowiedza.

* pierwsza bitwa wygrana x 3 i premium

P.S.

Jak nie.zrobia czolgow na 50% i nie oddadza mi Exp'a to wykoncze premke i zwijam manele :(

Problem naprawiony, zmienili w temacie z 50% na 30%. Kurw....

test

Opublikowano

Problem czesciowo rozwiazany. Zmienili na 50% :) Kto ma golda niech kupuje :)

test

Opublikowano

Kurwa xD Jeszce niedawno zmienili na 30%, i już kupiłem samą premke... ale może to dobrze, dostaną ode mnie mniej kasy, niech się wypchają!

Opublikowano

A ja kupiłem sobie ten czołg i bardzo chwale. Pancerz bo skątowaniu dużo odbija i to mnie bardzo zdziwiło. Działo celne jak dla mnie a damage troche mały nadrabiamy to szybkostrzelnością.

Następnie rzadko rzuca na 8 tiery. Świeny snajper. Mobilność i szybkość jak dla mnie wystarczająca

Za taką cene czołg warty do kupienia

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano

Nie wiem co wy chcecie od tej ceny. Ja kupiłem normalnie za 2800g.

Jedną bitwę na razie zagrałem z VII tierami i przebijałem wszystko zrobiłem ponad 1000 dmg i zarobiłem 30k, na czysto ponad 20k.

Fun jest lepszy niż t26e4 ale zarobki mniejsze.

Opublikowano

Witam, wykombinowałem jednak te 5 dych, i zakupiłem maszynkę, to było silniejsze ode mnie ... :) Powiem tak, gra się GE-NIA-LNIE! Działo zadaje dosyć mało dmg, ale strzela 4,7 na stockowej załodze, co jest swietnym wynikiem, pancerz odbija więcej niż mogło mi sie marzyć, mobilnosć odpowiednia i co najważniejsze, bardzo, ale to BARDZO często czołg jest w pierwszej trójce, ma swietne losowania. Teraz mam premkę i za w miare dobrą bitwę można spokojnie wyjść 50k na czysto a to za sprawą bardzo tanich pocisków no i miodności tego czołgu :) To tyle, ide grać moim nowym cacuszkiem, gorąco polecam i pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...