Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Temperatura

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam Phenoma II x4 965 + spartana He 923 i mam pytanie: Czy wachania temperatury 40-44 stopni podczas normalnego użytkowania jest normalna ? jaka ma być temperatura, żebym musiał zacząć się martwić ? Z góry dziękuję i pozdrawiam

9368_gold.png

Opublikowano

Przy takich temperaturach i słabszym coolerze nie masz się czego obawiać. Jak w stresie będzie dobijać do 70*C to wtedy działaj.

Opublikowano

Przy takich temperaturach i słabszym coolerze nie masz się czego obawiać. Jak w stresie będzie dobijać do 70*C to wtedy działaj.

Anoizm jak mogę sprawdzić temperaturę podczas grania np. w BF3? Bo jak zminimalizuję, to temperatura spada ..

9368_gold.png

Opublikowano

Zdjąć mam po prostu klapę boczną ? Hmm, jak kupiłem kompa temperatura w spoczynku nie przekraczała 35 stopni. Ogólnie dość dawno przedmuchiwałem go sprężonym powietrzem. Może warto dmuchnąć w niego trochę ?

ogólnie wszystko się grzeje z tego co widzę ;/

9368_gold.png

Opublikowano

Przedmuchać i ew wymienić pastę na procesorze i przy okazji grafice.

czasem nie stracę gwarancji jak rozmontuje grafike, aby nałożyć pastę ?

9368_gold.png

Opublikowano

Jedno mnie interesuje. Jeżeli w spoczynku ma 43 stopnie, a ja go mogę normalnie dotykać i jest zimny, to jakim cudem jest taka temperatura ? Jeżeli byłoby to 40 to raczej czułbym, że jest ciepły ...

Po zdjęciu klapy spadło z 43 na 37

9368_gold.png

Opublikowano

O/C Phenoma robiłeś? Jak chcesz zbić skutecznie temperatury to zjedź na stockowych zegarów i zmniejsz napięcie do np. 1.25V. Moja sztuka 955 lata na 1.15V i w stresie jest około 43-44*C

, a ja go mogę normalnie dotykać i jest zimny, to jakim cudem jest taka temperatura ?

To może coś z czujnikami się stało.

Opublikowano

Już kurde zaczynam się coraz mocniej denerwować. OC nie robiłem. Ogólnie nie umiem zmniejszyć tego napięcia

Te temperatury to skaczą mi jak cholera. Nawet teraz w spoczynku potrafi dojść do 50 stopni...

9368_gold.png

Opublikowano

Zdejmij cooler, zobacz czy pasta jest nie wyschnięta. Jeżeli jest to trzeba nałożyć nową. Możesz też dokręcić mocno cooler do backplate. Ja miałem tak jak ty, jak źle cooler był zamontowany.

Opublikowano

Anoizm powiem ci, że otworzenie bocznej klapy dało bardzo dużo. Wcześniej, jak była założona w BF miałem temperatury sięgające nawet 78 stopni, teraz temperatura stoi na 66 i nie przekracza 67. Mimo wszystko i tak go przedmucham, może dzięki temu spadną jeszcze z 3 stopnie ;P

9368_gold.png

Opublikowano

A to nie xD Chyba dawno nie czyściłeś i dlatego to. Ale spróbuj dokładnie tam poczyścić i wtedy jeszcze sprawdź.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ale właśnie mi się też zdaje, że problem leży w tym, iż jak mam zamkniętą klapę, to ciepłe powietrze wali w boczną ściankę i trochę tam gorąco. Wnioskuję, to po tym, że jest plama z kurzu na wysokości coolera.

Jednym plusem jest też to, że mam kompa pod oknem. Teraz otworzyłem okno na oścież i też trochę lepiej raczej jak jest świeżutki dopływ powietrza xD

Temperaturka spadła jeszcze bardziej w spoczynku. Już zahaczam barierę 32-34 stopni :)

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...