Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

CheaTOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie mogę się zdecydować jaką kartę mogę wybrać do kompa.. Myślę nad :

Sapphire Radeon HD 7870 XT Tahiti LE 2GB DDR5 256bit lub Asus GeForce GTX 660 Ti DCII 2gb 192 bit

Proszę do każdej odpowiedzi podać jakieś argumenty dla czego ta, a nie inna karta. GeForce jest o 10 zł tańszy, więc ceną proszę się nie sugerować... Wiem że radeon lepiej się kręci, ale sam nie wiem czy w przyszłości będę kręcił grafe.. Dowiedziałem się też o jakiś programie od Nvidi ( coś do mimiki twarzy itd. Ogólnie lepsza fizyka w grach ), a radeon podobno tego nie ma.. Martwi mnie tylko ta szyna pamięci.. Ogólnie komputer z tą kartą będzie wykorzystywany do gier ( proszę tez mieć to na uwadze )

Każdy sensowny post będzie likowany ^^

Zbieram like ;x

Opublikowano

Hmm.. a co z ta szyna ? To nie jest jakis problem ze jest 192 bit? Poza tym o co chodzi z jakims programem nvidi ? Slyszalem ze poprawia fizyke gry ale tylko gdy ma sie geforce ... Nie wiem czy bede podkrecal.. nigdy tego nie robilem :/

Zbieram like ;x

Opublikowano

Physx - taka technologia przez co np wybuchy mają ładniejsze efekty itp. Tutaj polecam 660ti z względu na niższe temperatury i dobrą wydajność. Z tą szyną problemu raczej nie ma, przynajmniej o tym nie słyszałem, ale niech się wypowie ktoś jeszcze nie chce wprowadzać cie w błąd.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

"technologia" czyli instalować nie trzeba? :) W sumie to przekonałeś mnie do tego GFa. Na wszelki wypadek jeszcze trochę poczekam, bo może ktoś kto słyszał o problemach z szyną :P.

Zbieram like ;x

Opublikowano

silentiumpc gladius m40 - obudowa

I teraz zauważyłem - Wszystko potaniało ;D I są 2 opcje jeśli chodzi o GF

1. http://www.esc.pl/ccc_more_info.php?fsb=17&path=49974 to miałem kupić (albo radeon) 899zł

2. http://www.esc.pl/ccc_more_info.php?fsb=17&path=49973 949zł

W 2. pisze TOP, większe jest taktowanie rdzenia ( czyli coś o czym nie mam pojęcia )...

Czekam na odp :P

Zbieram like ;x

Opublikowano
Intel Core i5-3350P /3.1GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/
Płyta główna:
MSI B75MA-P45 /intel B75, LGA1155/

Pamięć RAM:
Crucial 8GB 1333MHz CL9 Spectek

Dysk twardy:
Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda
Karta graficzna:
Po to jest ten temat...

Nagrywarka DVD / BluRay:
Samsung SH-224BB SATA (black)

Obudowa:
SilentiumPC Gladius M40 Pure Black (bez zasilacza)

Zasilacz:
SilentiumPC Deus G1-500W 80+ Bronze

Zbieram like ;x

Opublikowano

Dobra, dzięki ^^

Z takim kompem i z taką kartą w jakie gry mogę grać na FHD? Chodzi mi o najbardziej popularne.. Skyrim, BF, Assassin's itd.

Zbieram like ;x

Opublikowano

Spokojnie bierz tę co podał Bozydar12. Pograć to pograsz na lajciku. Może przy nagrywaniu czasem warto będzie zmniejszyć z ULTRA na HIGH (zysk FPSów), ale tak to naprawdę spoczko.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Okey ;) Dzięki wszystkim ^^ A i bym zapomniał :P Brać ram 8gb w postaci 2 kostek (2x4gb) czy 1 kostkę? I czy jest jakaś różnica między tymi 2 opcjami? ;)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Brać ram 8gb w postaci 2 kostek (2x4gb) czy 1 kostkę? I czy jest jakaś różnica między tymi 2 opcjami? ;)

2 kości połączone w DualChannel pracują trochę szybciej niż jedna kość, ale w grach nie uraczysz takich różnic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...