Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Android market zamiast google play.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc kupiłem sobie galaxy ace, wszystko git, tylko zamiast google play mam android market.

I żeby pobierać gry z google play, trzeba gdzieś się zalogować, a jak wchodzę w android market, to nic mi się do zalogowania na gmaila nie wyskakuje..

Mam zresetować telefon? Co wtedy się stanie? Nadal będzie chodził, tylko bez muzyki, gier itp?

1368562381-U456617.jpg

Korek < 3

Opublikowano

SE Galaxy Ace ma po prostu starszą wersję Androida. A Google Play to to samo co Android market, tylko nazwa zmieniona została wraz z nadejściem androida 2.1 . A to, że nie możesz się zalogować, oznacza, że już wcześniej skonfigurowałeś konto Google.

Na swój telefeon obieraj aplikacje za pośrednictwem tej aplikacji (Android Market). Tam masz wszystko na swoją wersję androida i telefonu. Jak chcesz mieś lepszego Androida, a zarazem dostęp do Google Play, zmień softa.

Mam nadzieję, że pomogłem. :)

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Opublikowano

No bo odkupiłem ten telefon, a starego konta google nie znam, i już się nie skontaktuję z właścicielem, więc co mam zrobić aby to 'zresetować'?

SE Galaxy Ace ma po prostu starszą wersję Androida. A Google Play to to samo co Android market, tylko nazwa zmieniona została wraz z nadejściem androida 2.1 . A to, że nie możesz się zalogować, oznacza, że już wcześniej skonfigurowałeś konto Google.

Na swój telefeon obieraj aplikacje za pośrednictwem tej aplikacji (Android Market). Tam masz wszystko na swoją wersję androida i telefonu. Jak chcesz mieś lepszego Androida, a zarazem dostęp do Google Play, zmień softa.

Mam nadzieję, że pomogłem. :)

I jak się na tym znasz, to podaj swoje gg, bo chciałem PW wysłać, ale coś nie mogę..

1368562381-U456617.jpg

Korek < 3

Opublikowano

po co ci stare, skasuj je jak coś zostało po nim i wpisz swoje i gotowe

telefon sam sie zaktualizuje po podłączeniu do netu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wejdź w ustawienia, tam klikasz "Synchronizacja". Wybierasz konto Google, a po włączeniu na dole masz przycisk "usuń konto". Klikasz go. Po tym odpalasz neta w telefonie i włączasz Android Market. Powinien ci się pojawić Kreator dodawania nowego konta Google. Logujesz się tam i chwilkę czakasz. Gotowe.

UP. Nie widzisz, że on nie wie jak to zrobić? -.-

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Opublikowano

Dobra, sory, ale oba wasze sposoby są złe :D

Bo np: Chciałem usunąć tamte konta google, lecz telefon ich potrzebował, ale już zresetowałem cały telefon, zrobiłem nowy email google play, i już działa. I nie mam nawet jak wcześniej android market, tylko google play ; >

Ale teraz druga sprawa to usb ; /

Podłączam go pod komputer, nic nie wyskakuje, więc wchodzę w ustawienia developerskie, coś tam odznaczam, i pokazuje mi się to na górnej tabeli.Naciskam pod tym przycisk, i nadal jest ten zielony ludzik, a nie pomarańczowy..

1368562381-U456617.jpg

Korek < 3

Opublikowano

A wcześniej, przed resetem mogłeś podłączyć?

Pomogłem? Daj Lubię to!

Opublikowano

Widocznie nie masz odpowiedniego programu do połączenia z kompem. Nie wiem jak nazywa się ten program od Samsunga. Jak znajdę to ci napiszę.

Musisz go zainstalować na kompie i dopiero będziesz mógł się połączyć.

// Nazywa się Samsung Kies. Wpisz sobie w google. Potem włączasz w ustawieniach telefonu tryb "Debugowania Usb". Potem podłączasz telefon do kompa, a na pasku pojawi ci się informacja, klikasz ją i później przycisk połącz.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...