Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycinanie Minecraft - Obracanie kamery

grzechis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich tu obecnych!

Mam problem z Minecraftem. Od pewnego czasu mam straszne przyciny i lagi, gdy obracam kamerą, czyli głową. Gdy idę prosto wszystko jest ok i nic sie nie dzieje. Dopiero, gdy ruszę głową w boki to zaczyna się masakra w biały dzień. Przez ten problem nie mogę grac. Dodam, że mam 70 - 80 FPS i przy takich ilościach Minecraft chodzi pięknie, jak na mój laptop. Jeszcze parę tygodni temu tego problemu nie było, a tu nagle się takie coś pojawia. Nie mogę nic z tym zrobic. Przeinstalowałem Minecrafta, wyczysciłem CCleanerem laptop, dałem więcej RAM'u dla javy.

Mój laptop:

Samsung R60 Plus:

Procesor: Intel Core 2 Duo CPU 1,83GHz
RAM: 2GB
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon X2300 128MB
Proszę o szybkie i dobre odpowiedzi. Nagrodzę plusikami. Pozdrawiam Grzechis.

Opublikowano

Polecam zainstalowanie OptiFine. Jeżeli nie chcesz tracić jakości gry to możesz zakupić podstawkę do chłodzenia laptopa (bo zapewne to jest powodem lagowania). Możesz również wyłączyć chmury, słońce, gwiazdy i księżyc, ale gra wtedy jest nudna :)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Wszystko to mam ;/. Podstawka jest, opti fine był i wtedy też lagowało. Spróbuję jeszcze raz zainstalowac opti-fine. Wszystko mam na off. Nie wiem co robi już.

Opublikowano

Przeinstaluje jeszcze jave i sprawdze te aktualizacje. Force dawno dałem ;/. Ciekawi mnie jedna rzecz. Mianowicie, dlaczego Minecraft jest na Javie?

Opublikowano

Problem rozwiązany! Powodem była stara myszka. Teraz kupię nową i będzie GIT! Po plusikach dam tym, co mi pomogli i dali swoje pomysły :p. Dzieki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...