Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Battlefield Przez Skrętke Na 2 Kompy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak kiedyś pipsałem w innym temacie o fifie09 tak teraz o to samo pytam - jak grac w bf2 przez srętke czyli przez taki kabel. Mam 2 komputery (laptop i stacjonarny) na obu z nich jest battlefield 2 i mam na obu z tych battlefieldów mod co-op mod. dobra- włączam na jednym z nich serwer (stwórz lokalnie) wybieram rodzaj gry "co-op" i wlaczam server. na drugim kompie szukam servera na odswiez i nie ma nic. moze przez chamachi ale nie wiem czy cos to da bo chamachi raczej przez neta wiec prosze o pomoc :):):) ale szybko bo jeszcze dzisiaj chcialbym se popykac z bratem xD (zart)

Opublikowano

Ostatni raz robiłem to pod Windowsem 98, ale raczej nic się nie zmieniło. Łączysz karty sieciowe w obu komputerach skrosowanym kablem i konfigurujesz protokół TCP/IP we właściwościach połączenia. Konfiguracja wygląda tak, że przydzielasz maszynom różne IP i te same maski sieciowe. Te numerki nie powinny być przypadkowe, tylko z tej samej puli. Poniżej zamieszczam ściągę:

Klasa adresów || Maska podsieci || Zakres adresów IP (od) (do)

Klasa A || 255.0.0.0 || 10.0.0.0-10.255.255.255

Klasa B || 255.255.0.0 || 172.16.0.0-172.31.255.255

Klasa C || 255.255.255.0 || 192.168.0.0-192.168.255.255

Stosujesz się do dowolnej klasy. Dla formalności można tym komputerom we właściwościach systemu ustawić te same grupy robocze.

Dzisiaj za grosze kupisz switch, czy prosty router, także zastanów się, czy nie wygodniej rozwiązać to w ten sposób. Przy okazji mógłbyś zgrać to bez większych zgrzytów z dostępem do internetu.