Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Wszystkie gamerule i co robią

Gość SuperEzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj wam wszystkie gamerule i powiem co robią

a więc jedziemy :)

commandBlockOutput - Włącza lub wyłącza wysyłane wiadomości przez command blocki.

doFireTick - Włącza lub wyłącza rozpowszechnianie się ognia. (jak będziesz to miał wyłączone to np podpalisz klocki drewna które są koło siebie to ogień nie przejdzie na 2 klocek.)

doMobLoot - Włącza lub wyłącza wyrzucane exp i rzeczy przez potwory i zwierzęta. (np zabijesz zombie to nic ci z niego nie wypadnie)

doMobSpawning - Włącza lub wyłącza spawnowanie się zwierząt i potworów. (czyli że nic się nie będzie spawnowało.)

doTitleDrops - Włącza lub wyłącza drop z bloków. (np jak rozwalisz stone to nic z niego nie wypadnie)

keepInventory - Włącza lub wyłącza drop itemów po śmierci. (np zginiesz w lawie to nie stracisz eq)

mobGriefing - Włącza lub wyłącza niszczenie przez moby. (np jak creeper wybuchnie to nic nie rozwali.)

doDaylightCycle - (dostępne tylko w 1.6) Włącza lub wyłącza zamrażanie czasu (jak np będzie to wyłączone to czas nie będzie upływał.)

naturalRegeneration - (dostępne tylko w 1.6) Włącza lub wyłącza regenerowanie życia.

Pomogłem ? daj +

Opublikowano

Strasznie brzydki tut, napisany na chama, tytuł jakoś tak mi nie podchodzi, jeden kolor, duża czcionka, żadnej różnorodności, nie napisałeś wszystkich reguł (są jeszcze te z 1.6 i to też powinieneś przy nich dopisać [jeśli wogóle byś je dopisał]).
Popraw to wszystko, a może od kogoś like dostaniesz.
Do tego nie opisałeś reguły doTitleDrops

Opublikowano

@up nie wiem co to daje

bo wszystko z pamięci pisałem

@edit Poprawiłem all

Opublikowano

Sorka napisałem przypadkowo @ref myślałem że nie napisałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...