Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gra w BF na ultra

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, czy jak będę napierdalał sobie po 5 h w BFa na ultra nie rozjebie mi się coś w Pc ?

Bo jak kurde odpalam to słyszę , że wiatraki zaczynają działać o wiele głośniej. Pozdro xD

9368_gold.png

Opublikowano

Raczej ze zaczyna szybciej chodzić bo pracuje i sie grzeje a wiatraki są ustawione rmp < temp

Tzn ze rmp jest uzależnione od temperatury

OndteAw.png
Opublikowano

Czyli mogę grać na legalu bez obaw, że mi kompa rozjebie ? ;D

Moim zdaniem tak. Nie masz się o co martwić, aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo ;)

Opublikowano

Mam właśnie taki sam procek z chodzeniem Spartan Pro i kartą XFX Radeon 7770 max temperatura dochodziła mi do 60, jak miałem włączoną przeglądarkę etc. tylko nie pamiętam czy w CPU czy GPU. Jak sądzisz że za wysoko ci będzie skakać to ściągnij SpeedFan, lub podobny program.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Sprawdz temperatury podczas maksymalnego obciarzenia platformy i porownaj je z zalecanymi temperaturami dla danego komponentu. Mam ten procek i powiem Ci tak. Staraj sie nie przekraczac 65*C ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

rexio jest problem. Temperatury skaczą mi nawet do 78 stopni o.O łada fak ?

Muszę go przedmuchać sprężonym i zmienić pastę. Może to coś da.

9368_gold.png

Opublikowano

Też mam tak,mam podobny komputer do twojego, pewnie tylko zasilacz i obudowa są inne. BF3 z tego co wiem na tych procesorach nie działa zbyt dobrze. Ja gram tylko 1 godzine, potem daje 5 minut odpocząć, w miarę się wychłodzić, w speedfanie odpalam wiatraki na 100% czekam te 5 minut i potem znowu wyłączam speedfana i można dalej grać ;)

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

rexio jest problem. Temperatury skaczą mi nawet do 78 stopni o.O łada fak ?

Muszę go przedmuchać sprężonym i zmienić pastę. Może to coś da.

78*C na procku? to bardzo zle. Zalecane jest nie przekraczac 65*C

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Zdjąłem klapę, otworzyłem okno i już temperatura waha się pomiędzy 66-67 stopni. Zauważyłem, że mam tam masę kurzu. Przedmucham cooler, wiatraczki i sądzę, że spadnie do tych 62-65 stopni :)

9368_gold.png

Opublikowano

Nie ściągaj klapy obudowy, będzie gorzej, powietrze ma być wyrzucane na zewnątrz, a jak ściągniesz klapę, to naleci ciepłego i nie wyleci ciepłe, tylko ciągle się będzie wymieniać.

76561198014515809.png

Opublikowano

Tak BTW jaką masz obudowę? Jeśli jaką starą to pewnie wiatraki też trochę przestarzałe, co za tym idzie niedoprowadzającą dobrze powietrza. A i jeszcze jedno pytanie trzymasz pc'a w biurku, możliwe że dlatego tak się grzeje :D pozdro

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...