Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z zapisem Pluginu Factions

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem w trakcie robienia serwera Survival+Frakcje i mam problem z pluginem Faction. Dokładniej chodzi o zapis. Gdy stworze gildie i zrobię restart serwera gildia usunie się... Jednak gdy przed restartem wpisz /f save to już będzie dobrze. Czy to ustawia się gdzieś w configu, a może jakiś inny plugin, który włącza daną komendę co x minut?

Wspomnę jeszcze, że próbowałem na różnych wersjach tego pluginu aktualnie jestem na wersji 1.6.9.5 i chcę przy niej zostać ponieważ w następnych wersjach usunięto komendę /f chat. Wiem że jest plugin FactionChat ale jest on dla mnie nie wygodny i wole pozostać przy starej wersji.

Opublikowano

Frakcje się zawsze zapisują. Zainstaluj jakiś plugin do zapisu serwera np. WorldSaver/SaverLogServer i sprawdź.

MMM... mam wgrane AutoSaveWorld ale spróbuje jeszcze wgrać SaverLogServer :)

Opublikowano

SeverLogServer jak sama nazwa wskazuje zapisuje logi serwera. Sprawdź czy w konsoli nie ma żadnych błędów związanych z Factions, bądź z AutoSaveWorld. Spróbuj tego również pluginu:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/factionsplus/

Autozapis w konfigu będziesz mieć - conf.json

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

SeverLogServer jak sama nazwa wskazuje zapisuje logi serwera. Sprawdź czy w konsoli nie ma żadnych błędów związanych z Factions, bądź z AutoSaveWorld. Spróbuj tego również pluginu:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/factionsplus/

Autozapis w konfigu będziesz mieć - conf.json

Żadnych błędów nie widziałem. Wygenerowałem na nowo plugin i dalej tak samo... Jeszcze spróbuje z tym pluginem FactionPlus. Masz + :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...