Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dostepnosci Raf'ow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie czy rafy dalej bd sprzedawane na allegro i sprzedawcy czy bd sie wywiazywac z gwarancji bo jak usuneli mi rafa i jak napisalem zeby odnowili to dostalem taka wiadomosc i nie wiem ile w niej prawdy :)

[2013-06-26 18:12:20] Egame Store: Aktualna sytuacja z doładowaniami RAF: Od zeszłej soboty blizzard wprowadził nową bardzo skuteczną metodę automatycznego usuwania RAFów. Nigdy wczesniej nie dysponowali tak szybkim i skutecznym sposobem usuwania rafów. Problem dotyczy prawie wszystkich robionych obecnie nowych rafów, które po 2-3 dniach są usuwane. To najprawdopodobniej KONIEC taniego grania i pozostana już tylko zwykłe prepaidy. Jeżeli chodzi o gwarancje to proszę się o nią nie martwić. Wywiążemy się z niej choćbyśmy mieli co 2 dni aktywować nowego rafa. Niemniej jednak sugerujemy rozwagę, ponieważ nigdy do tej pory blizzard nie podejmował takich stanowczych działań w sprawie Raf. Nie wiemy zatem z jakimi konsenkwencjami dla konta, może skonczyć się usunięcie 4 czy 5 rafa, gdyz do tej pory zwykle spokój był po 1 maksymalnie 2 usunięciach. Nigdy wczesniej blizzard nie karał kont za rafy, ale trzeba też pamiętać, że nigdy wczesniej nie usuwali rafów co 2-3 dni. Sytuacja jest nowa, dlatego decyzje o kontynuacji gwarancji i związane z tym ryzyko pozostawiamy Tobie. Możemy dalej kontynuować uruchamianie kolejnych rafów, aż minie umówione 30 dni do czego zobowiązaliśmy się w aukcji, lub mozemy zakonczyć gwarancje za porozumien stron i w ramach porozumienia zrobić ostatniego rafa wraz z mountem, który na pewno nie zostanie usunięty i na zawsze będzie przypisany do jednej z Twoich postaci.Wznawiamy rafy gwarancyjne od piatku, więc do piątku masz czas do namysłu.

Opublikowano

Już od dawna chodziły pogłoski że sprzedawane rafy będą szybko usunięte . Ja sam korzystałem z rafów ale to pare miesięcy temu . To zawsze było tak że z 7 dni miałem potem mi usuwali i dostawałem 30 dni i mi już drugiego nigdy nie usuneli . Teraz to naprawde może być różnie ;) Blizzard to bardzo poważna firma i oni zrobią wszystko żeby ich nie robili w "konia" , bo jednak 10 zł a 40 zł za miesiąc to jest różnica .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

@UP Przepraszam, nie przeczytałem Twojego postu. Ale jeśli kupujemy RaFa, to Blizzard nic za to nie dostaje, nawet tych 10zł, bo to działa w ten sposób, że koleś kupuje prepaida na e-mail na który wysłałeś mu rafa i wycofuje płatność, w tym momencie już się przed tym po prostu zabezpieczyli.

G8loSX2.png