Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mam pasji..

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siem. Mam poważny problem. Wiem, ze większć os9ób tutaj uwaza mnie za trolla, przyglupa ale licze na wasza pomoc Chodzi o to ze chyba jestem uzalezniony...

Otoz jak tylko rodzice wyjda MUSZĘ isc do kompa. Jak oni są nie czuje jakos wielkiej potrzeby, pogram tyle ile mi pozwalaja i tyle. A jak wyjda chce grac. Jak tata ma prace do 6 to sie ciesze ze wiecej czasu na granie.

I jest tez inna rzecz- sa uzlezneni ludzie ktrzy wyjda na dwor i ŁAAAAAŁ PRZEŁAMAŁEM SIĘĘ JUZ NE CHCE KOMPA TYLE . Tylko minecraft i interet dja mi przyjemnosc. Za chuja inne gry, ps3, ukochany rower- tylko kloc i internet daja mi SZCZERĄ RADOŚĆ

.Potrzeba mi chyba psychologa, z tym ze boje se badrzo powiedzieć Rodzicom o tym. Wykbrazcie sobie ich reakcje "mamo, oszukiwalem was caly rok j was nie było pykałem w minecrafta".

Co robic?

Błędy bo telefon

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

po prostu ogranicz komputer i tyle. Pomyśl czy komuś pomóc , czy spotkać się z kimś czy coś. Nie myśl ciągle "co dzisiaj wybuduje w mc" czy coś takiego. Nikt nie mówi że masz to rzucić po prostu ogranicz do np godziny - dwóch dziennie. Jeżeli grasz i poznajesz lub rozmawiasz ze znajomymi to nie jest źle , czasem to jest lepsze niż wyjście na dwór

Opublikowano

95% tutaj ludzi ma ten sam problem, a więc tutaj jest chyba złe miejsce na takie pytanie.

@Szczerze to mam kolegę który podobnie nie wychodzi z domu, bo ciągle gra i gra. Wychodzi tylko do sklepu po picie i siedzi dnie i noce. Może jak już jesteś tyle na tym komputerze, to ucz się czegoś pożytecznego => informatyka...

Opublikowano

Przemyśl sobie w zaciszu, zepsuj swój komputer np. zatrzymaj wiatrak :D Teraz to Ci będzie trudno z kimś na dwór wyjść, jeśli wcześniej nie wychodziłeś. Bo zawsze można w szkole się zapytać, a teraz w wakacje będzie ciężko. Olej elektronikę, idź np. na rower, jeździj cały dzień i sobie wszystko uświadomisz, będziesz kminił co dalej zrobić i już się ułoży ;)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Samo Ci przejdzie. Ten minecraft Ci się prędzej czy potem znudzi. Tak samo naoglądałem się filmików o tej grze to tylko w to popylałem. Potem był metin to też grałem. Proste chcesz grać to grać, skoro Ci to sprawia przyjemność to po co to aż tak ograniczać? Masz wakacje(wiem trochę marnowanie czasu), ale za to masz dużo czasu wolnego i możesz sobie w tego MC pykać spokojnie bez myśli czy np jest jutro sprawdzian. Po wakacjach pójdziesz do szkoły i komp Ci się ograniczy z powodu nauki. Chyba, że jesteś aż tak uzależniony, że do szkoły nie chodzisz. Wtedy tylko psycholog.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Chłopie ograniczenie sobie do 5 godzin, bo 1-2 godziny to za mało. Postanów sobie, że jak przekroczysz czas to następnego dnia nie będziesz siedział przy kompie.

Opublikowano

Chłopie ograniczenie sobie do 5 godzin, bo 1-2 godziny to za mało. Postanów sobie, że jak przekroczysz czas to następnego dnia nie będziesz siedział przy kompie.

Własna wola to słaba wola.

Krótka piłka, zrób coś innego, no czy to taki duży problem? Sam siedzę przy kompie w chuj ale mam taki "umiar" że wiem kiedy należy odejść bo są rzeczy ważne i ważniejsze, po za tym znajdź sobie alternatywę.

Opublikowano

Rozwal kompa - serio :)

Nie będziesz miał jak grać, w domu zacznie Ci się nudzić - wyjdziesz z domu i już nie wrócisz do kompa hehe, wyjdziesz z nałogu po czasie ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

to być nasz pienkna ojczysta jenzyk, ja nie zrozumieć tobie żadnych słów.

Wgl, piszesz o jakichś uzależnieniach, a w temacie jest że nie masz pasji.

Znajdź se kolegów, prawdziwych , nie z internetu ;D

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

to być nasz pienkna ojczysta jenzyk, ja nie zrozumieć tobie żadnych słów.

Wgl, piszesz o jakichś uzależnieniach, a w temacie jest że nie masz pasji.

Znajdź se kolegów, prawdziwych , nie z internetu ;D

Przeczytaj nazwę tematu, i to co on napisał. Chodzi mu o to, że jego niby pasją jest internet a on chciałby mieć inną pasję. Nie ma tutaj ewidentnie pytania wprost ale chodzi ci chyba o jakieś propozycje? Możesz połączyć przyjemne z pożytecznym, skoro lubisz siedzieć na komputerze to może zajmij się grafiką komputerową. Później jak pójdziesz gdzieś na informatykę to masz o wiele łatwiej.

1372353983-U956368.png

Opublikowano

Wyskocz na dyske, poznaj laske i zbudujcie sobie dom w majnsrafcie, crafcie kurwa. Ogranicz kompa do 2 godzin dziennie, mozesz sobie ustawic ze sam ci sie bedzie wylaczal ^^ Komputera nie rozwalaj ... szkoda hajsu. Idz na rower, rolki, deske, noge czy inna rzecz. Napisz do kolegow/kolezanek umow sie nz jzkird wyjscie ...

61093c6efb.png

Opublikowano

Wypierdol ten komputer a problem sam zniknie i od razu wyskoczysz z domu. A nie w Wakacje będziesz siedzieć w domu przed pierdolonym monitorem.

Opublikowano

Jest jeden sposób, który na mnie zadziałał. Przez dwa miesiące wcale nie miałem internetu (nie opłacony dla dobra rodziny, gdyż wszyscy byliśmy uzależnieni ^^) poprzez co nie mogłem grać w minecrafta. Przez pierwszy tydzień wchodziłem na komputer i instalowałem wszystkie gry jakie miałem ale to mnie nie satysfakcjonowało. Uświadomiłem sobie że nie potrzebuje komputera bez internetu bo mi nie sprawia przyjemności. Po jakimś czasie zdecydowaliśmy się opłacić internet i zobaczyć skutki, które były nawet zadowalające. Wszyscy członkowie rodziny o wiele wiele mniej siedzą przed komputerem/laptopem i na dodatek zyskałem hobby (zbieranie posążków aniołów), zaczęła się fascynacja teologią i demonologią którą się interesuję do dziś oraz czytanie książek przygodowych i fantasy które od tamtej pory jest u mnie codziennością.

Moje życie diametralnie się zmieniło raczej na lepsze (chociaż nie wiem... trochę zanudzam moich domowników gadaniem o demonach i kłóceniem się kto jest szatanem ^^)

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Skoro nie możesz ograniczyć komputera możesz zostać e-sportowcem, gra na E-Sport League
w gry:
Counter Strike
League of Legends ( ja gram 5v5,3v3,1v1 )

Starcraft II ( Gra płatna ale opłacalna 250zł z dodatkiem )
Ogólnie możesz sobie obczaić stronę Esl.eu

Pozdrawiam :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...