Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie medy

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam jakiś medów chciałbym aby były twardsze od amerykańskich.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

No chodziło mi o opancerzenie ale linia też nie najgorsza .

Ale dorwałem się do angielskiej wiki i wybrałem :

MEDY

1.USA

2.ZSRR

3.Chiny

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

USA - Od M4 Sherman zaczyna się zabawa z serią dział M. Później wybór Easy 8 lub Jumbo, Wybrałbym Jumbo ze względu na twardy pancerz, Potem już kijowaty T20 z 30-40mm pancerza, jak jesteś uparty to dojdziesz dalej, M26 Pers Już taki sobie, i dalejże czołgi dość dobre.

ZSRR - Zabawa niczym, T-34 z działem ZiS to może ujdzie. T-34-85 Taki sobie 2 linie do wyboru KW-13 lub T-43, Ja bym radził T-43 do kw więcej expa, Na T-43 gorsza rzecz, od T-44 można spokojnie grać gdy się ma albo 100mm albo 122mm. T-54 (Typ 59 ^^) Jeżeli będziesz grać na goldzie więcej utracisz. I wkońcu mój ulubieniec T-62A, Tym czołgiem łatwo grać można łatwo rozwalić Is-4/7 Dobry czołg.

Chiny - Hmm. Type T-34 spamer nawet nawet, Teraz wybór należy do cb, Type 58, To samo co Rudy tylko słabszy, 59-16 Hmm. Jeżeli lubisz grać skautem mającym 85mm penetracji polecam wyśmienity czołg dla jego kochanków, T-34-1 Wolny czołg z 1mm penetracji więcej od uszkodzeń.. słabo. WZ-131 braciszek 132 taki sobie nie można go jeszcze porównać do braciszka, T-34-2 To samo co 34-1 1mm penetracji więcej od uszkodzeń, wolny itp. WZ-132 Tutaj rozkręci się twa zabawa szybki czołg łatwo do rozwalenia AMX 50B super!. WZ-120! Czołg taki sobie nie grałem nim zbytnio dużo ale taki sobie jest. I wkońcu 120? Czy jak mu tam, Twardy pancerz! Silnie penetrująco-szybkie działo, ! Oraz zwinny! to epik czołg dla cb jeżeli uwielbiasz wymienione wcześniej wyjdzie dobrze.

Podsumując

USA - Twarde pancerze, Takie sobie działka, Dobre prędkości

ZSRR - Słabe pancerze, Szybkie, Dobre działka

Chiny - Dobre pancerze, Bardzo szybkie (Nie które wolne), Silne działa

Także wybieraj co chcesz co ci odpowiada . Pozdrawiam.

Opublikowano

@UP

KV-13 - jeden czołg i już, że dwie linie ? o.O

Co do pancerza w ZSRR to się nie zgodzę, T-62A ma jedną z mocniejszych wież wśród medów. A co do tego porównania T-54 do Typka 59 to wyjątkowo nie trafne, WZ-120 to jest wręcz kopia Typka :) Po za tym zapomniałeś "sklasyfikować" Niemców :) E-50M - Genialny pancerz i ułożenie go, ubercelne działko z dobrym "kopem" i RoF'em, dobra prędkość i genialny do taranowania :)

Opublikowano

@UP

KV-13 - jeden czołg i już, że dwie linie ? o.O

Co do pancerza w ZSRR to się nie zgodzę, T-62A ma jedną z mocniejszych wież wśród medów. A co do tego porównania T-54 do Typka 59 to wyjątkowo nie trafne, WZ-120 to jest wręcz kopia Typka :) Po za tym zapomniałeś "sklasyfikować" Niemców :) E-50M - Genialny pancerz i ułożenie go, ubercelne działko z dobrym "kopem" i RoF'em, dobra prędkość i genialny do taranowania :)

Nie zapomniał "sklasyfikować" Niemców tylko "sklasyfikował" te 3 nacje które napisał kamil9848 3 up :P

Opublikowano

Nie zapomniał "sklasyfikować" Niemców tylko "sklasyfikował" te 3 nacje które napisał kamil9848 3 up :P

Ja skolei "sklasyfikowałem" pojazd i ogólnie linię medów, którą podał koleś w 2 poście, ponieważ on, tak jak i ja sądzę, że to są 3 najtwardsze linie, takie było główne pytanie na początku tematu :)

Opublikowano

USA - Od M4 Sherman zaczyna się zabawa z serią dział M. Później wybór Easy 8 lub Jumbo, Wybrałbym Jumbo ze względu na twardy pancerz, Potem już kijowaty T20 z 30-40mm pancerza, jak jesteś uparty to dojdziesz dalej, M26 Pers Już taki sobie, i dalejże czołgi dość dobre.

ZSRR - Zabawa niczym, T-34 z działem ZiS to może ujdzie. T-34-85 Taki sobie 2 linie do wyboru KW-13 lub T-43, Ja bym radził T-43 do kw więcej expa, Na T-43 gorsza rzecz, od T-44 można spokojnie grać gdy się ma albo 100mm albo 122mm. T-54 (Typ 59 ^^) Jeżeli będziesz grać na goldzie więcej utracisz. I wkońcu mój ulubieniec T-62A, Tym czołgiem łatwo grać można łatwo rozwalić Is-4/7 Dobry czołg.

Chiny - Hmm. Type T-34 spamer nawet nawet, Teraz wybór należy do cb, Type 58, To samo co Rudy tylko słabszy, 59-16 Hmm. Jeżeli lubisz grać skautem mającym 85mm penetracji polecam wyśmienity czołg dla jego kochanków, T-34-1 Wolny czołg z 1mm penetracji więcej od uszkodzeń.. słabo. WZ-131 braciszek 132 taki sobie nie można go jeszcze porównać do braciszka, T-34-2 To samo co 34-1 1mm penetracji więcej od uszkodzeń, wolny itp. WZ-132 Tutaj rozkręci się twa zabawa szybki czołg łatwo do rozwalenia AMX 50B super!. WZ-120! Czołg taki sobie nie grałem nim zbytnio dużo ale taki sobie jest. I wkońcu 120? Czy jak mu tam, Twardy pancerz! Silnie penetrująco-szybkie działo, ! Oraz zwinny! to epik czołg dla cb jeżeli uwielbiasz wymienione wcześniej wyjdzie dobrze.

Podsumując

USA - Twarde pancerze, Takie sobie działka, Dobre prędkości

ZSRR - Słabe pancerze, Szybkie, Dobre działka

Chiny - Dobre pancerze, Bardzo szybkie (Nie które wolne), Silne działa

Także wybieraj co chcesz co ci odpowiada . Pozdrawiam.

To co przeczytałem nie ma sensu... Przynajmniej z mojego punktu widzenia...

USA: M4 Sherman posiada trolla, dobrą mobilność i niezły pancerz. Zawsze można wybrać 76mm, ale moim zdaniem troll lepszy. Jumbo ma dobry pancerz iiii... To chyba tyle. Działa ma takie jak jego pobratymiec Easy8. Jego plusem jest jednak to, że można przejść na HT. Easy8 jest bardzo fajnym czołgiem - zwinny, dobry rozpęd, dobra celność w jeździe i w sumie pancerz nie najgorszy.

T20 - moja pierwsza miłość w WoTie. Naprawdę szybki, dosyć zwrotny, a jego działo... Marzenie po prostu. Jego pancerz odbija co nieco, ale nie licz na Mausa.

M26 Pershing - kolejna miłość, tym razem lepsza i dłuższa. Mam na nim 344 bitwy i ciągle mi mało. Napisałem o nim poradnik na innym forum, ale nie będę przysyłał tutaj. Mocny pancerz jak na meda, świetne działo, bardzo dobra celność w jeździe. Dobra zwrotność, bardzo dobra nawet. Dosyć szybko się rozpędza. Zakochałem się w Pershingu. Do tego ten zasięg widzenia 400m <3

M46 Patton - duma mojego garażu. W samym tym tygodniu nabiłem nim około 100 bitew. Działo - marzenie. Strzelasz co 7,5sec za 400, z penetracją 220. Celność - tutaj tyćke gorzej, ale nie ma co rozpaczać. Celność w jeździe jest świetna. Świetny obrót, dobry rozpęd i ta wieża <3 Wieża zgarnia naprawdę dużo za 0/rykoszetów. Jeszcze te 410m zasięgu - marzenie.

M48 Patton- W sumie ulepszony Patton, tylko że trochę większy, z lepszą penetrą i celnością. Ładuję już nie 7,5; ale 7sec. Nie zapominajmy o tych 420m zasięgu widzenia jeszcze. Do tego kadłub coś odbija.

ZSRR:

T-34 : czołgu nie lubiłem. Nie był jakoś specjalnie mobilny, działo takie sobie, a pancerza prawie nie ma.

T-34-85 : Ten czołg za to pokochałem. Świetne działo, dobra mobilność, naprawdę dobra wieża. Odkupiłem go ostatnio, bo go po prostu za bardzo lubiłem.

T-43 : ŁEEEEE. Tyle powiem. O ile T-34-85 był czołgiem na swoim tierze naprawdę dobrym, to ten jest conajmniej słaby. Dokładnie ten sam czołg, tylko tier wyżej. Kropka w kropkę. Tylko więcej HP i pancerz hulla ma 75mm, ale pod mniejszym kątem. I tak gówno odbija.

KV-13 : Hull ISa, wieża porządna, niezła mobilność, idzie w ISa. Jego minusy to : Działo i to, że idzie tylko w T-43 i ISa. Nie ma T-44... :C

T-44 : Takie to nijakie. Pancerz słaby, działo dupy nie urywa (podobne jak u Pershinga, ale gorsze), mobilność jest dobra, ale nie jest jakaś hiper, HPsów mniej niż Pershing. Ogólnie jest to dosyć słaby czołg.

T-54 : Czołg z tego co słyszałem świetny. Świetna wieża, niestety hull już nie ten. Dobre działo i mobilność. Jest to mobilniejszy Typ59 z lepszym działem i gorszym MM, ale ogólnie to ten sam czołg.

T-62A : Wolno się rozpędza, ale ma świetną skrętność. Działo spamerskie, ale mało zadaje :C Dobra wieża, ale papierowy hull. Coś za coś, ale czołg dobry.

Chiny:

Typ T-34 : to samo co T-34

Typ 58 : słabszy i to dosyć sporo T-34-85. Nie mogę się do niego przekonać. :/

59-16 : Świetny małuch. Penetracja może nie jest wielka, ale jak coś zajedzie od tyłu albo boku, to 600dmg w 6sec idzie. :D Zwinny, szybki, dobry rozpęd. Polecam, bardzo go polubiłem :D

T-34-1 : Dobra wieża, NAPRAWDĘ papierowy kadłub. Działo dupy nie urywa, ale mobilność solidna.

WZ-131 : No cóż... Świetny scout. ŚWIETNY! Dobra mobilność, dobry zasięg widzenia i świetne działo. :D Działo takie samo jak Typek59, a tier niżej. :D Z czego się nie cieszyć? Z MM i Pancerze :C

T-34-2 : Ulepszony T-34-1. Lepsze działo, ale wciąż gorsze od WZki-132, podobna mobilność i trochę lepszy pancerz.

WZ-132 : Ulepszona WZka-131 : Lepsze działo, zasięg widzenia. I chyba tyle :D

WZ-120 : To jest Typ59, nawet devsi to potwierdzili. Tylko ma swoje sławne 122mm. Tyćke wolno celuje, ale da się wytrzymać. Ma świetne obr. i penetrację. Pancerz - tak samo jak T-54, bo to w sumie T-54 na chińskiej licencji. Mobilność - mogłaby być lepsza, ale nie ma co narzekać, jest dobra.

121 : Tutaj wam bym dał poradnik, ale inne forum... :/ Typowy pusher. Dobra zwrotność, świetna wieża, naprawdę świetne działo. Pancerz kadłuba coś odbije. Wolno się rozpędza, ale co tam! Przyjemność z gry przednia. Kto na to patrzy, jak co 8sec walisz dzidę która jest w stanie zadać nawet 550!

To jest moje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...