Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czas dostawy listu poleconego priorytetowego oraz ekonomicznego ?

NewKinect

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem że to forum o grach ale tutaj mogę liczyć na największą pomoc z waszej strony ! Chodzi o to, że zamówiłem na allegro pewną rzecz, zapłaciłem online. Dostałem wiadomość na mail z potwierdzeniem wpłaty. Tego samego dnia dostałem wiadomość że nazajutrz wysyłają towar czyli 25.06 . Czy list już powinien dotrzeć ? Martwię się z tego powodu iż sprzedający miał ok. 30 negatywnych komentarzy że nie wysłał towaru. Na maile nie odpowiada a na GG karze pisać na maila. Tak samo zakupiłem słuchawki tylko że teraz wybrałem list polecony ekonomiczny. Został wysłany dziś. Kiedy spodziewać się dotarcia oby dwóch paczek ? Z góry dzięki.

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Jest jeszcze szansa, że przesyłka dojdzie. 2 dni to nie aż tak dużo, więc spokojnie póki co. Jednak ja osobiście nie kupowałabym od osoby, która ma tyle negatywów - to tak na przyszłość.

#don't care

Opublikowano

Jeżeli coś takiego się stanie to chyba można iść na policję ? Chociaż to nie jest wysoka suma, zaledwie 23 złote z przesyłką. Lecz to nie znaczy że tego nie chce. Zapłaciłem za coś i chce to dostać !!!

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Jeżeli coś takiego się stanie to chyba można iść na policję ? Chociaż to nie jest wysoka suma, zaledwie 23 złote z przesyłką. Lecz to nie znaczy że tego nie chce. Zapłaciłem za coś i chce to dostać !!!

W sumie faktycznie to tylko 23 zł, ale myślę, że to i tak oszustwo internetowe i masz prawo to zgłosić. Póki co miej nadzieję, że to tylko lekkie opóźnienia.

1372353983-U956368.png

Opublikowano

Jestem pewna, że policja odmówi wszczęcia postępowania. Możesz spróbować przez 'władze' allegro udupić sprzedawcę - chociaż innych użytkowników już może nie oszuka.

#don't care

Opublikowano

Policja wszczyna postępowanie jeśli wartość produktu przekroczyła 150 czy 200zł.

Allegro chroni przesyłki 'Programem ochrony kupujących'.

Jak Cie wychuja to zgłoś to i zablokują mu konto + odzyskasz pieniądze.

1372279499-U440545.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...