Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] o pomoc w nauce programowania i hackowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zwracam się z prozbą do osoby która ma wysoki zakres wiedzy z kierunku programowania w C++ jak i innych językach programowania.

Od ponad roku interesuje mnie programowanie jestem pomysłowy i cierpliwy chciał bym połączyć to z umiejętnością programowania jeśli ktoś mógł by poświęcić mi trochę czasu i pchnąć mnie krok po kroku w odpowiednim kierunku jak nauczyciel był bym bardzo wdzięczny.

Osobę która zdecyduje mi się pomóc proszę o kontakt na pw bądz pod adresem email:[email protected]

z góry dziękuje:)

Opublikowano

oglądnij jego tutoriale 1-20 a może dalej, pisze i pokazuje co dany programik robi(jak lubisz obrazowo)

a jak lubisz czytać to

http://cpp0x.pl/kursy/

chodź poleciłbym ci oglądnąć + przeczytać + oglądnąć + przeczytać albo zacząć od przeczytania(a jak 2 raz będziesz czytał, oglądał to nie przewijaj ani nie pomijaj niczego, pisałeś że jesteś cierpliwy)

nie ma dużo osób którym chce się nianczyć "nowego" bez niczego

i taka mała rada, jeżeli masz problem, nie możesz sobie poradzić, używaj google, nie pisz od razu na forum, jeżeli nie rozwiążesz problemu to minimum 2-3h bo często po zadaniu pytania wpada rozwiązanie

Opublikowano

@iLikeGood

Gość pyta bo chce się uczyć, więc proszę o brak butthurtu...

Co do marzeń o "zostaniu hackerem" to nie są one jakoś szczególnie nie do spełnienia. Zależy od stopnia zangażowania.

Co do tematu.

Jeśli chcesz zostać hakerem (w znaczeniu naprawdę dobry programista) to metoda jest jedna:

PROGRAMUJ, PROGRAMUJ i jeszcze raz PROGRAMUJ.

Jeśli masz jakieś błędy w kodzie - sam ich szukaj. Kiedy nie możesz ich znaleźć - szukaj porady w dokumentacjach i internecie.

Unikaj pisania na forach i zadawania pytań. TY masz się uczyć języka.

userbar.png
Opublikowano

Jeszcze możesz sie pouczyć sqli tzn SQL Injection bo chłopcy u góry nic nie wspomnieli o stronach www a dzisiejsze strony są w ch** dziurawe i jeszcze XSS może ci sie przydać

POZDRO

784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png
Opublikowano

Witam

Zwracam się z prozbą do osoby która ma wysoki zakres wiedzy z kierunku programowania w C++ jak i innych językach programowania.

Od ponad roku interesuje mnie programowanie jestem pomysłowy i cierpliwy chciał bym połączyć to z umiejętnością programowania jeśli ktoś mógł by poświęcić mi trochę czasu i pchnąć mnie krok po kroku w odpowiednim kierunku jak nauczyciel był bym bardzo wdzięczny.

Osobę która zdecyduje mi się pomóc proszę o kontakt na pw bądz pod adresem email:[email protected]

z góry dziękuje:)

Aby zacząć hackować musisz poznać grę od środka. Jeśli jest to gra WWW to nauczyć się SQL Injection + XSS, DDOS to tylko zabawka do zamulenia... Co do gier Multiplayer (Client <-> Server) musisz przejąć połączenie i 'opanować je'. W grach Single. Wystarczy pogrzebać w pliczkach lub w Pamięci Programu :)

Opublikowano

jackraymund dzięki za te linki naprawdę się przydadzą kwojt tobie też dziękuje za te dobre słowa a ty iLikeGood spier....

Ps. iLikeGood ma rację. Zanim zabierzesz się za coś takiego jak "hackowanie" musisz znać przynajmniej jeden język na tyle dobrze żeby rozumieć całą ideę programowania. Głównie dlatego, że hackowanie to najczęściej nic innego jak znalezienie luki w cudzym kodzie (nie mówię tu o "hackowaniu" atakami DoS, które są bardziej dla dzieci niż dla prawdziwych hackerów i o kilku innych atakach, jak np. brute force), którą da się w jakiś sposób wykorzystać (np. funkcji, którą można uruchamiać kiedy się chce, wartości która nie jest chroniona, itd.).

Uczę podstaw zarabiania w internecie. Zainteresowany? Wyślij mi PW!

Opublikowano

Jeżeli umiesz c++, programowanie obiektowe i takie tam, to naucz się trochę WinApi to już będziesz umiał coś napisać z typu "Hack" np: KeyLoger, albo jakiś cheat do gry metin2 czy minecraft - dodawanie itemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...