Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić

Gość SENNSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema własnie ide do 3 gim . Zastanawiam sie teraz nad wyborem szkoły sredniej . co zrobić jak nie wiem kim chce być :D ?

Opublikowano

Zastanowić się kim chcesz być. To najważniejsze. Pomyśl co chciałbyś robić w przyszłości albo co cie interesuje bo nie ma co wybierać na tzw. "bo tam koledzy idą". To jedna z najważniejszych decyzji w życiu.

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

Opublikowano

Ja polecam wybrać technikum z jakimś kierunkiem przyszłościowym po którym znajdziesz dobrą praće no i oczywiście który by cię zainteresował.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Zastanawiałem sie nad Licerum Logistycznym ponieważ tam mam duże plecy . Ide tam z kolegą . Potem studia ( mamy mieszkanie ) i praktyki

Ogólnie bardzo dobre plecy u taty kolegi .

Ale nie wiem kim mam być! . czasem po nocach nie spie i sie zastanawiam ale nie moge.,,,

Opublikowano

Zastanów się, wybierz jaki chcesz obrać kierunek w życiu i co cię naprawdę rajcuje. Napisz coś o sobie, co lubisz, to wtedy mogę ci doradzić co się opłaca.

1372353983-U956368.png

Opublikowano

Może lekarz? Niektórzy potrafią wybulić dziennie z 2-3 kafle, a nawet i więcej!

Tak tylko popatrz ile to jest nauki...

Opublikowano

Zrób tak jak ja: idź na profil, który da Ci jakiekolwiek szanse na przyszłość. Ja poszedłem na mat-fiz-inf i jestem bardzo zadowolony z tego wyboru :)

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Idź tam, gdzie widzisz siebie w przyszłości. Myślę, że jesteś świadomy swoich preferencji, jeśli chodzi o przedmioty szkolne. Lubisz biologię? Idź do bio-chemu. Lubisz matmę? Idź do mat-fizu (lub do technikum, bo tam matematyk też będzie miał przyszłość). Najważniejsze jest byś robił to, co lubisz. Możesz jeszcze nie być pewien co do przyszłego zawodu, ale na pewno wiesz już, co lubisz bardziej a co mniej ;-)

#don't care

Opublikowano

masz jeszcze rok, ja teraz ide do śreniej i w ogóle się nie zastanawiałem. Rutyna podanko do technikum i do liceum.

syggnapng_nhhraxa.png
Opublikowano

. co zrobić jak nie wiem kim chce być :D ?

Zapytaj na MPC, ci ludzie Ci przyszłość ustawią.

Opublikowano

To zależy co lubisz robić. Zacznij już się nad tym zastanawiać. Przez rok na pewno spodoba Ci się jakiś kierunek. Jak chcesz się kształcić dalej to ogólniak. A jak chcesz mieć potem robotę to technikum jakieś np informatyczne.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Wolał bym LO albo liceum logistyczne

do tarotki .

informatyk?? hmm ... będzie cięzko ponieważ na infie tylko sie na FB u mnie siedzi . nawet nauczyciel ma wyjebane.

interesuje mnie ginekologia :D

Opublikowano

Siema własnie ide do 3 gim . Zastanawiam sie teraz nad wyborem szkoły sredniej . co zrobić jak nie wiem kim chce być :D ?

Nie idź tam, gdzie 'masz plecy', bo nie sztuką jest zdać na szóstkach, a później nie odnaleźć się w tym, czego się uczyło. Skoro nie wiesz kim chcesz być (a masz w sumie jeszcze rok na myślenie) może postaw na zwykłe LO? Co prawda nie przygotuje Cię to do żadnego zawodu, ale myślę, że przez kolejne trzy lata wyrobisz już sobie zdanie o tym, kim chcesz być. Zdasz maturę, pójdziesz na studia. I wtedy będą to studia takie, które wybierzesz z zainteresowania, a nie, bo 'plecy u taty kolegi'. ;-)

Opublikowano

Najlepiej idz w kierunku twoich zainteresowan . Nie idz do takiej szkoly czyli tak jak wyzej napisales informatyk jezeli nie znasz zadnych podstaw bo bedziesz mial naprawde ciezko.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Technik budownictwa? Sam na tym jestem mimo, że średnio mi to przypadło do gustu ale zawód na pewno z przyszłością :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

interesuje mnie ginekologia :D

No to dajesz do biol-chemu a potem na medycyne :P Przynajmniej bedziesz mial porzadna i dobrze platna prace ;)

#don't care

Opublikowano

Idz na niedoszłego inżyniera, zacznij nagrywać filmiki na youtube i wygraj internety.

BĘDZIESZ BOGATY

idz na mechatronika

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

Musisz się poważnie zastanowić co jest twoją pasją, co cię interesuje, co lubisz. W późniejszym etapie robienie czegoś, czego nie lubimy jest udręką i monotonią. Powinieneś obrać swój cel, ciężko jest narzucać komuś co ma robić. Może, musisz dojrzeć do tej decyzji? Usiądź, pomyśl na jakim punkcie masz totalną zajawkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...