Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] vps dla testow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce miec swoj ''pierwszy raz'' za soba i postawic serwer na vpsie.Mam zamiar kupic vpsa na exone.pl i jest tam oferta.

Procek 1ghz

ram 512

dysk 50gb

transfer 1gb

Czy jest to w stanie utrzymac mnie ? Samego ? Chce sprobowac sam postawic serwer.

Czy bede w stanie grac tam sam bez lagow ?

Panstwo na dole : Wiem ze moge postawic na hamachi :D Nawet mam.Tyle chce sprobowac na vpsie.Bo NIGDY niemialem serwera innego niz na hamachi.Chce sie nauczyc go robic itp itd.

ie068n.jpg
Opublikowano

Ten VPS utrzyma dobre 30+ osób. To działa zupełnie inaczej niż 512 na PC.

Ale jak robisz dla siebie, po co Ci płacić za to? No.. chyba, że nie masz PC przystosowanego do tego.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Nie nie, VPS jest w porządku, aczkolwiek wiadomo, ze względu na parametry będzie się wolniej włączał, ale po co też przepłacać jak możesz próbować jako hamachi na kompie.

@ Rozumiem że koledzy wyżej mają dużą wiedzę na temat prostytucji.

Opublikowano

Tu chodzi o komfort pracy zajebałbym się robiąc cokolwiek związanego z metinem na takim sprzęcie.Jeżeli twój komputer posiada więcej niż dwa rdzenie wspiera wirtualizację (niekoniecznie) 20 gb wolnego miejsca na dysku oraz posiada więcej niż 2gb ramu to uwierz że praca w takim środowisku będzie o niebo a nawet dwa lepsza niż pracując na takim syfie jak ten vps.

A jeżeli jednak postanowisz pracować na tym vps'ie to zlituj się i nie kompiluj bazy mysql z źródeł tylko pobierz gotową paczkę

Opublikowano

MySQL instaluje się tam chooooooolernie długo, u mnie ponad godzinę więc pan dobrze gada :P Ale jakby nie aptrzeć, hostując serwer na wirtualizacju z pc inna osoba nie będzie mogła wejść do gry na normalnej bince, tylko na tym syfie pod hamachi.

Będzie mogła.Po za tym autor zaznaczył że będzie grał sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...