Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gdzie/Jak Schowac Majatek?

kamil12444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytania odnosnie Itemkow Ktore zdobylem ;P

1. Czy moge wlozyc je do samochodu, i miec wiecej miejsca w plecaku??

2. Czy jest mozliwosc schowania lub gdzies trzymania na zapas Przediotow??

3. Czy jak gram na swoim serwerze to jak wylacze to samochod ktorym jezdze to zniknie ??

Opublikowano

1. Tak możesz włożyć bronie/ubrania/magazynki/medykamenty do samochodu o ile masz tam miejsce

2. Tak, ja osobiście rozstawiałem namioty w różnych miejscach do których wiedziałem jak łatwo dojść bez niczego i tam chowałem bronie/magazynki, ew. możesz schować gdzieś daleko jakiś samochód i w nim przechowywać rzeczy również. Teraz właśnie przeglądałem jeszcze inne forum i w wersji Dayz 1.7.7 dodali łopatę i można "kopać" kryjówki na bronie w ziemii, wiec to też może być teraz ciekawe (wyglądają jak małe górki i mają po 12/24/36 miejsc na rzeczy).

3. Sprecyzuj pytanie bo nie zabardzo wiem o co Ci chodzi, ale jeśli wyłączysz serwer w tym czasie kiedy jedziesz samochodem prawdopodobnie zbuguje się/rozbije się samochód. Przed każdym wyłączeniem serwera zaparkuj gdzieś samochód i wysiądz z niego.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi co do 1pytania czy mozesz wyjasnic jak włożyć coś do samochodu? Jezdzilem uazem niewiem ile ma miejsca ale nie mogłem nic zrobić tylko wsiąść.

Jeżeli chodzi o 3 pyt to wysiadam i wylaczam serwer tzn wpierw gre.

Opublikowano

Co do 1 pytania to masz 2 sposoby: z zewnątrz celujesz w okolice tylnich kół i kręcisz scroolem lub wsiadasz jako pasażer i kręsisz scroolem. Co do pytania 3 to tak jak napisałeś, wyłączasz silnik, wychodzisz z samochodu, zapisujesz dane na serwerze i wyłączasz go.

Opublikowano

wsiadasz krecisz kolem ale musze cos wybrac chyba ?? a nic sie ciekawego nie pojawia czasem jest wyposazenie ale jak mam je przelozyc do namiotu i samochodu??

Opublikowano

ehh.. nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć na "sucho" ale jak byś miał skype/tsa to mógłbym ci to wszystko pokazać na serwerze/wytłumaczyć. jak coś skyp: kamo9955

Opublikowano

Jeśli grasz na serwerze nieoficjalnym czyli takim z którego nie przenoszą się itemy na inne serwery tak jak ja to masz dobrze, bo 98% ludzi znajdziesz w okolicy morza, 1% na lotnisku głównym i 1% na reszcie mapy.

Trzeba tylko znaleźć sobie wystarczająco daleką miejscówkę od morza, może być to sam skraj mapy.

Ja w swojej miejscówce już tak trzymam miesiąc UAZ ze snajpami i jeszcze nikt go nie dotykał :D

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Em dałem przykład, najlepiej znaleźć jakieś zadupie, między lasami gdzie nikt nie chodzi

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...